Antena Meniu Search
x

Video "Băi, drogatule, ai distrus vieţile oamenilor". Ce i-au strigat oamenii lui Vlad Pascu la sosirea la DIICOT

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a comis accidentul din staţiunea 2 Mai după ce s-a urcat la volan, deşi consumase mai multe tipuri de droguri, spune că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Sunt primele declarații făcute de Vlad Pascu după tragedia în care au murit doi tineri. 

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 13:38

Vezi și

Declaraţia a fost făcută la sediul DIICOT, unde Pascu a fost adus pentru o nouă anchetă deschisă de procurori care-i vizează pe prietenii săi, bănuiţi de consum şi trafic de droguri. Operaţiunea Hidra, cum a fost numită de procurori, se desfăşoară pe două planuri, cel legat de droguri, iar altul care o vizează pe mama lui Vlad Pascu, suspectată că ar fi încercat să şantajeze martorii din dosarul fiului ei. "Ai omorât doi copii nevinovaţi! Din cauza drogurilor, măi, copilule, măi!" şi "Băi, drogatule, ai distrus vieţile oamenilor!", i-au strigat oamenii la intrarea în sediul DIICOT.

Gruparea copiilor de bani gata

Vlad Pascu a fost adus la audieri, la DIICOT, din arestul poliţiei de la Constanţa. Anchetatorii spun că băiatul de 19 ani, acuzat pentru moartea a doi studenţi, este doar vârful aisbergului unei grupări de puşti de bani gata, din familii înstărite. Pentru unii, drogurile erau o marfă folosită şi transformată într-o sursă de bani. Mascaţii au intrat dimineaţă în locuinţele lor. 

Unul dintre prietenii lui Vlad Pascu, Duma Tudor, zis Maru, a fost adus şi el de mascaţi, la audieri. Maru afişa aceeaşi atitudine sfidătoare şi în filmuleţele pe care le posta pe reţelele de socializare. În multe imagini se afişează cu cuţite sau alte arme albe. Sau sfidând poliţiştii. 

Într-o postare, tânărul chiar ironiza accidentul în care prietenul său, Vlad Pascu a ucis doi tineri. 

Maru: "Aici pe Otopeni! Aţi înţeles?! Care aţi fugit de la locul accidentului? Băi, să ştiţi că nu vă cheamă Vlad Pascu! Aţi înţeles? Bă, eu sunt pericol public şi când nu sunt la volan!"

Procurorii au aflat că în noaptea accidentului de la 2 Mai, patru tineri vizaţi de ancheta DIICOT erau cazaţi în acelaşi hotel cu Vlad Pascu. Anchetatorii spun că reţeaua din care făceau parte tinerii furniza droguri la petrecerile de pe litoral şi din Capitală. 

"Cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat", transmite DIICOT.

Mama lui Vlad Pascu a fost adusă şi ea la DIICOT, împreună cu soţul său. Procurorii au probe că Miruna Pascu ar fi încercat să influenţeze martorii din dosarul care-l priveşte pe fiul ei. În acest dosar au fost făcute 11 percheziţii. 

Operaţiunea Hidra

"La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. ,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat. 

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

FOTO: Octav Ganea / Inquam Photos

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Băi, drogatule, ai distrus vieţile oamenilor". Ce i-au strigat oamenii lui Vlad Pascu la sosirea la DIICOT