Antena Meniu Search
x

Un băiat de 10 ani a fost muşcat de un pui de viperă la Râul Sadului (Video)

Criza serului antiviperin pune vieţile oamenilor în pericol. Un nou incident a avut loc la Râul Sadului. Aici un băiat de numai 10 ani a fost muşcat de un pui de viperă.

de Redactia Observator

la 18.06.2019, 17:41

Vezi și

Criza serului antiviperin pune vieţile oamenilor în pericol. Un nou incident a avut loc la Râul Sadului. Aici un băiat de numai 10 ani a fost muşcat de un pui de viperă. Ajunşi la spital, părinţii copilului au trebuit să aştepte nu mai puţin de opt ore până când medicii din Sibiu au făcut rost de serul salvator.

Baiatul de zece ani mergea intr-o drumetie cu familia cand a fost atacat. Cu totii au vazut sarpele cu o lungime de aproximativ 15 cm in drum, insa au trecut mai departe. Copilul insa a luat puiul de sarpe de coada sa il fereasca din drum, iar atunci a fost muscat.

A acuzat prima oara o usturime, iar in 10 minute degetele si palma i s-au umflat.Parintii l-au luat pe baiat si au plecat in graba catre unitatea de primiri urgente a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Importat a fost ca familia a fotografiat vietatea, asa se face ca medicii au putut identifica rapid ca era vorba despre o vipera.

Cum in spital aveau o singură doză de ser dar şi aceea cu termen de valabilitate expirat, medicii au inceput sa dea telefoane peste tot.

Au gasit vaccinul antiviperin la Spitalul județean Alba, iar dupa opt ore acesta i-a fost administrat copilului.

Serul antiviperin nu exista in mai multe judete din tara. Spre exemplu, la Hunedoara, judeţul unde trăiesc cele mai mari colonii de vipere, serul din stocurile spitalelor a expirat de la sfârşitul lunii trecute.

Un caz grav a fost înregistrat şi ieri la Spitalul județean din Argeș, când o turistă din Ungaria mușcată de viperă a fost transportată cu elicopterul SMURD la București, tocmai din cauza lipsei dozelor de ser antiviperin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un băiat de 10 ani a fost muşcat de un pui de viperă la Râul Sadului (Video)