Antena Meniu Search
x

Un băiat de patru ani, din Mureș, este cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în România

Un băiat de patru ani, din judeţul Mureş, a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei la noi în ţară. Copilul avea mari probleme de sănătate, iar după trei zile la Terapie Intensivă nu a mai rezistat. Peste 3600 de copii până în vârsta de nouă ani s-au infectat cu Covid de la începutul pandemiei. Printre ei şi un copil de trei ani, care suferă de sindromul multisistemic inflamator, un sindrom rar declanşat de virusul SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 13.10.2020, 15:57

Vezi și
  • Băiatul avea și alte probleme de sănătate.
  • Părinții și sora băiatului sunt în continuare în izolare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Kristoff avea patru ani şi multe probleme de sănătate, printre care şi afecţiuni renale, când s-a infectat cu Covid. După trei zile la Terapie Intensivă, micuţul nu a mai putut fi salvat. 

Iuliu Moldovan, director DSP Mureş: Avea şi comorbidităţi. Din păcate, starea de la internare a fost critică şi pronosticul rezervat.

Băiatul este cel mai mic pacient infectat cu Covid care a murit în ţara noastră. Părinţii au aflat la spital că micuţul e infectat. Lui Kristoff i s-a făcut rău chiar în timp ce mama lui era în drum spre spital să se testeze. Femeia şi-a dat seama că nu mai are gust şi miros. 

Kati Dali, asistent: O rămas cu bunicii şi o sunat că copilul a făcut exact așa criza cum a făcut prima dată în iunie. Am fost și eu, am chemat Salvarea și au venit înapoi părinții și a fost dus la Târgu Mureș.

Kristoff a rămas internat şi mama lui a fost tratată acasă. Trei zile mai târziu, copilul a murit. 

Părinţii şi sora lui sunt şi acum în izolare. Grădiniţa la care mergea micuţul a fost dezinfectată şi închisă timp de două săptămâni. 

De la începutul pandemiei în ţara noastră, peste 3600 de copii până în vârsta de nouă ani s-au infectat cu Covid-19. Este şi cazul unui copil de trei ani care se luptă pentru viaţa lui în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Gomoiu din Bucureşti. 

A ajuns în Capitală sâmbătă, transferat de la un spital din Braşov cu suspiciunea de meningită. Investigaţiile au arătat că suferă de sindromul multisistemic inflamator. Un sindrom rar declanşat de virusul SARS-CoV-2. 

Alexis Cochino, medic imunolog: La orice infecţie există mai multe detaşamente, ca să spun aşa, ale Armatei care ne apără, adică sistemul imun. Primul dintre ele care reacţionează se numeşte inflamaţie. Atunci când acel detaşament dintr-un motiv sau altul reacţionează foarte violent la provocare se întâmplă ceea ce vedem.

Testul pentru covid a ieşit negativ, dar copilul are anticorpi, semn că a fost infectat la un moment dat, probabil în luna septembrie. Băieţelul e stabil, iar medicii sunt optimişti, deşi are probleme respiratorii şi cardiace. 

În Timişoara, un sugar de doar şapte săptămâni este internat în zona roşie de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pentru că este atât de mic, medicii au ales să îi facă controlul pulmonar cu un ecograf portabil, în loc de radiografie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un băiat de patru ani, din Mureș, este cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în România