Video

Băiețel salvat de mamă în ultima clipă, înainte să fie mușcat de un miriapod veninos

De Daniel Murărescu.
Publicat: 27.11.2020, 19:05.
Actualizat: 30.11.2020, 17:54

O mamă și-a salvat băiețelul în ultima clipă din fața unui miriapod veninos, a cărui mușcătură poate fi fatală, în special pentru copii.

Băiețel salvat de mamă în ultima clipă, înainte să fie mușcat de un miriapod veninos

Femeia a sesizat pericolul în ultima clipă

captură video Youtube | Viral Press

O mamă a dat dovadă de o prezență de spirit remarcabilă după ce și-a luat copilul din fața unui miriapod de 30 de centimetri, cu doar câteva clipe înainte ca viețuitoarea să-l muște.

Fără să sesizeze pericolul, atenția băiatului s-a îndreptat spre o jucărie de pe podea, iar mișcările lui au făcut-o pe femeie să arunce o privire în jur. A fost suficient pentru a observa cum miriapodul încearcă să-l înțepe pe micuț, momentul în care l-a luat în brațe cu o viteză fulgerătoare.

Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se poate observa cu, neputând să ajungă la micuț, miriapodul își schimbă imediat direcția.

"Mamele sunt eroine. Pot sesiza când pericolul este aproape și trebuie să-și salveze copiii. E cel mai mare miriapod pe care l-am văzut în casă. L-ar fi putut răni grav pe fiul meu", a declarat soțul femeii.

Mușcătura acestor viețuitoare poate fi foarte periculoasă pentru copii, din cauza veninului ce crește rapid frecvența cardiacă și cauzează dificultăți de respirație.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.