Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Una dintre cele mai importante bănci de pe teritoriul României, fraudată cu doar două e-mailuri

Una dintre cele mai importante bănci de pe teritoriul României a fost fraudată cu doar două e-mailuri. Cu ajutorul lor, hackerii au preluat controlul serverului

de Redactia Observator

la 09.03.2018 , 21:09

Una dintre cele mai importante bănci de pe teritoriul României a fost fraudată cu doar două e-mailuri. Cu ajutorul lor, hackerii au preluat controlul serverului, apoi, au avut acces la bancomate.

Doar 15 minute. De atât a avut nevoie banda de hoţi cibernetici pentru prelua controlul serverelor uneia dintre cele mai importante bănci din România.

Spargerea virtuală a produs o pagubă de zeci de milioane de lei. Mai exact, pe o adresă de e-mail a băncii au fost trimise câteva mesaje ce păreau a fi de la Banca Centrală Europeană. Ataşat, era un fişier care, odată deschis, crea imediat vulnerabilităţi în întregul sistem. 

Vezi și

Apoi, din faţa unui computer, în câteva secunde, se transmiteau informaţii bancomatului. Aparatul primea comanda de a goli sertarul şi tot ce trebuia să facă un complice, era să stea în faţa lui şi să adune banii. 

Hackerii nu au fost prinşi. Iar suspiciunea ar fi că nu sunt români. Trei complici, dintre cei care recoltau banii de la bancomante, au fost arestaţi în România.

Unul dintre ei a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Reprezentanţii băncii au transmis că niciun client nu a avut de suferit în urma acestui incident.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Una dintre cele mai importante bănci de pe teritoriul României, fraudată cu doar două e-mailuri