Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ: Bancomatul din Constanţa, aruncat în aer cu bomba numită "Devil's Pizza". Localnicii au crezut că a venit războiul

Au jefuit cu tupeu. Un bancomat din clădirea Poliţiei Locale din Castelu, Constanţa a fost aruncat în aer de hoţi cu o bombă improvizată. Ca să îşi şteargă urmele, indivizii au distrus camerele de supraveghere din întreaga localitate. Suspecţii sunt căutaţi de poliţişti şi la această oră.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.11.2022, 19:28

Vezi și

Ora 3 şi 15 minute dimineaţa, sediul poliţiei locale din comuna Castelu. Ţinta hoţilor: bancomatul plin cu bani din exteriorul clădirii. ATM-ul a fost aruncat în aer în doar câteva minute, după ce indivizii ar fi montat o bombă improvizată. Explozia a fost atât de puternică, încât a devastat clădirea. Tavanul s-a prăbuşit peste seif, iar geamurile sediului Poliţiei s-au spart. 

Andreea Filip, reporter Observator: Surse din anchetă spun că hoţii au aruncat bancomatul în aer folosind un dispozitiv cu praf de puşcă. Acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de Devil's Pizza. Este cea mai frecventă metodă cunoscută la noi în ţară, dar şi în alte câteva state din Uniunea Europeană. 

Din fericire, nimeni nu se afla în clădire. Poliţiştii locali nu lucrează pe timp de noapte. Oricum, hoţii au ştiut cum să-şi şteargă urmele. 

Lungu Dumitru, Poliţia Locală: Prima dată au venit şi au tăiat firele de la cablu şi în momentul în care s-a deconectat prin deflagraţia care a fost aici s-a întrerupt sistemul întreg de supraveghere al localităţii. A fost o explozie foarte puternică, deci cine a venit, a venit pregătit. 

Pe acelaşi subiect

Pregătiţi, dar fără să-şi atingă obiectivul.

Anchetatorii au numărat peste 100.000 de lei găsiţi sub moloz, dar şi bancnote arse

Localnic: Cred că băieţii sunt specialişti şi nu cred că sunt de la noi din comună. Cred că au urmărit de mult treaba asta. Au luat într-un sac cutia aia şi au luat-o pe o stradă pe aici, probabil îi aştepta cineva cu maşina. 

Este şi ipoteza luată în calcul de anchetatori. Treziţi din somn, localnicii au crezut că a venit războiul. 

Localnic: Am auzit bubuind, dar bubuind tare. Am zis că cine ştie, cum e acum.

Reporter: V-aţi gândit că e din cauza războiul?

Localnic: Da... 

Doar că hoţii au distrus întregul sistem de supraveghere din localitate. Astfel că poliţiştii nu au avut ce imagini să vizioneze. Tehnicienii urcaţi pe stâlpi au găsit cablurile tăiate. Şi, chiar dacă la câţiva metri de sediul Poliţiei Locale se află şi Primăria, nu există paznici pe timp de noapte. 

Antoneta Prodan, viceprimar comună: Vă daţi seama că după acest eveniment lucrurile se vor schimba. 

Pe lânga SRI, la faţa locului au fost aduţi şi câini de urmă. Criminaliştii au venit de la Bucureşti pentru a aduna toate probele. 

Andreea Iliescu, IPJ CONSTANŢA: Se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la săvârşirea acestei infracţiuni. 

Nu este prima dată când hoţii au dat târcoale bancomatului. 

Lungu Dumitru, Poliţia Locală: Acum două săptămâni s-a încercat să se umble la el, dar nu s-a reuşit. 

Spargerile de bancomate au devenit o rutină în ultimii ani

Poliţiştii spun că modul de operare e importat din străinătate. Unul dintre cele mai spectaculoase jafuri s-a petrecut în 2020 la Otopeni. Şase indivizi cu cagule au aruncat în aer două bancomate din centrul oraşului. Până să vină poliţia, hoţii au reuşit să fugă cu un bancomat, dar au pierdut pe drum o cutie de valori. Tot în urmă cu doi ani, la Galaţi, un bancomat alimentat pentru pensii a fost spart, iar hoţii au fugit cu toţi banii. Au fost prinşi la scurt timp când încercau să dea o nouă spargere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ: Bancomatul din Constanţa, aruncat în aer cu bomba numită "Devil's Pizza". Localnicii au crezut că a venit războiul