Antena Meniu Search
x

Bărbat, acuzat că a furat un rucsac cu 12.000 de dolari şi 50 de grame de aur de la o familie de refugiaţi ucraineni

Un bărbat ar fi furat în Capitală un rucsac cu 12.000 de euro şi 50 de grame de aur de la o familie de refugiaţi ucraineni, proaspăt sosiţi în ţară. Suspectul a fost reţinut pentru cercetări. 

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 16:27

Vezi și

Victima, o femeie care venise direct din Ucraina, s-a îndepărtat 10 metri de lângă bagaj, timp în care hoţul a luat la întâmplare exact rucsacul cu bani și aur. La percheziție au fost găsiţi 8000 de dolari ascunși într-o stație de sunet. Suspectul susţine că a crezut că aurul este de fapt gablonțuri și l-a aruncat la gunoi.  Persoana bănuită de săvârşirea faptei a fost condusă la audieri.

"Astăzi, 12 ianuarie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 9 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 21 decembrie 2022, Secția 9 Poliție a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în jurul orei 01.00, unui cetățean străin i-ar fi fost sustras un rucsac ce conținea o sumă de bani, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 2.

Din cercetările și investigațiile efectuate de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului s-a stabilit faptul că în timp ce doi cetățeni străini, soț și soție, își duceau o parte din bagaje, într-un apartament situat la o adresă din Sectorul 2, le-ar fi fost sustras un rucsac ce conținea 12.000 de dolari și aproximativ 50 de grame de aur, pe care l-ar fi lăsat în fața scării.

Persoană bănuită de săvârșirea faptei a fost condusă la audieri, cercetările fiind continuate de către polițiști din cadrul Secției 9 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.", informează Poliţia Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbat, acuzat că a furat un rucsac cu 12.000 de dolari şi 50 de grame de aur de la o familie de refugiaţi ucraineni