Antena Meniu Search
x

Update Bărbat de 45 de ani din Argeș, mort la o zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce a reieșit la autopsie

E anchetă în Argeș, unde un bărbat de 45 de ani a murit la mai puțin de 24 de ore după ce i s-a administrat prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, la un centru de vaccinare din Mioveni.

De Ana Maria Ghiarasim la 04.03.2021, 17:33
Vezi și
  • Bărbatul s-a simțit rău la patru ore după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer.
  • A doua zi dimineată, el a fost găsit mort de echipajul de ambulanță solicitat de familie.

UPDATE 12.10 - Autopsia în cazul bărbatului care a murit la o zi după vaccinarea cu serul împotriva coronavirusului a arătat că bărbatul suferea de ciroză în formă gravă. 

Bărbatul s-a prezentat în cursul zilei de 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Bărbatul și-a pierdut cunoștința la 4 ore după vaccinare

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. 

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului.

Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bărbat de 45 de ani din Argeș, mort la o zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce a reieșit la autopsie