Antena Meniu Search
x

Bărbatul infestat cu HIV care a zgâriat un jandarm în Capitală a fost dus la Psihiatrie. Diagnosticul crunt în cazul agentului

Incident şocant în Bucureşti! Un jandarm a fost rănit de un bărbat, infectat cu HIV, chiar în momentul în care încerca să îl încătuşeze. Totul s-a întâmplat la o oră de vârf, într-o staţie de autobuz, din centrul Capitalei.

Vezi și

Incident şocant în Bucureşti! Un jandarm a fost rănit de un bărbat, infectat cu HIV, chiar în momentul în care încerca să îl încătuşeze. Totul s-a întâmplat la o oră de vârf, într-o staţie de autobuz, din centrul Capitalei.

Ora 18, centrul Capitalei. Într-o staţie de autobuz, doi controlori tocmai amendau un călător care circula fără bilet, când un om al străzii s-a apropiat de ei şi a început să îi lovească. Le-a spus că e bolnav de SIDA şi i-a ameninţat că îi va infecta cu HIV. Un echipaj de jandarmi a observat scandalul şi a intervenit imediat.

Georgian Enache- purtător de cuvânt DGJMB

Aceştia au fost nevoiţi să-l încătuşeze. În momentul în care a încercat să-l imobilizeze, unul dintre colegi a fost zgâriat în zona mâinii drepte, provocându-i o sângerară care a intrat în contact cu sângele victimei.

Pe acelaşi subiect

Dus la spital, jandarmul a primit confirmarea: agresorul are HIV, un virus care se transmite uşor prin sânge. Medicii de la Matei Balş i-au administrat imediat tratamentul specific şi i-au făcut analize. Agentul se teme acum pentru sănătatea lui şi a familiei. Are acasă o soţie însărcinată în opt luni. Pentru el, urmează luni întregi de calvar şi aşteptare.

dr. ADRIAN MARINESCU - infectionist:

Exista niste lucruri care se fac, clar: exista vaccinarea impotriva Hepatitei B, pe care tre sa-o facem. Pentru celelalte, pentru Hepatita C, sau pentru HIV, vom face analize la momentul initial, dar trebuie sa stim ca este o fereastra de pana la trei luni, cand trebuie sa avem o urmarire.

Sindicatul poliţiştilor europeni acuză conducerea Ministerului de Interne că nu a luat nicio măsură pentru a evita astfel de riscuri, la care sunt expuşi toţi agenţii care intervin în stradă.

Cosmin Andreica - președintele sindicatului Europol

În acest moment nu au niciun fel de protecție, în afara de Dumnezeu. Niciuna dintre aceste sesizari pe care noi le-am făcut n-a avut ecou la MAI pt ca nu au echipamentele minimale prevazute de lege - mănuși, masti de protectie, pt momentul în care intra în contat cu diferite persoane.

Adrian Mihail, director RATB

Zilnic avem astfel de evenimente. Pur și simplu, se trezesc agresaţi ori în staţie, ori în discuţie cu o persoană care nu a validat. Cert este că verbale sunt multe, dar sunt și cele fizice, pot spune că avem 2-3 pe lună, în medie.

Pe numele agresorului, în vârstă de 27 de ani, a fost deschis un dosar penal pentru ultraj. Bărbatul era deja căutat pentru furt. Ar avea şi probleme psihice, aşa că a fost internat la spitalul Obregia, până când procurorii vor decide dacă cer arestarea lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbatul infestat cu HIV care a zgâriat un jandarm în Capitală a fost dus la Psihiatrie. Diagnosticul crunt în cazul agentului