Antena Meniu Search
x

Un bărbat degerat a murit la Motru, după ce a fost ținut trei zile în spital fără să fie operat. Medic: "Ieşeam din tură!"

Caz şocant la Spitalul Municipal Motru din Gorj. Un bărbat internat cu cangrenă şi degerături la ambele picioare, a murit după ce a fost ţinut trei zile în spital, fără să fie operat. Medicul nu l-a operat pentru că ieşea din tură, iar anestezistul era în concediu.

Bărbatul ar fi trebuit să fie transferat la Târgu Jiu, însă acest lucru s-a întâmplat doar după trei zile
Un bărbat degerat a murit la Motru, după ce a fost ținut trei zile în spital fără să fie operat. Medic: "Ieşeam din tură!" - Arhivă

Caz şocant la Spitalul Municipal Motru din Gorj. Un bărbat internat cu cangrenă şi degerături la ambele picioare, a murit după ce a fost ţinut trei zile în spital, fără să fie operat. Medicul nu l-a operat pentru că ieşea din tură, iar anestezistul era în concediu.

Bărbatul de 69 de ani, de loc din Mătăsari, suferise degerături şi era în şoc septic.

Pentru a i se salva viaţa ar fi trebuit operat chiar din prima zi în care a fost dus la spitalul din Motru, spun medicii de la Târgu Jiu. 

Teodor Zavate spune, însă, că nu l-a operat pe bărbat pentru că ieşea din tură şi mai mult, anestezistul era în concediu, scrie adevărul.ro

Cum la Motru nu putea fi operat, bărbatul ar fi trebuit să fie transferat la Târgu Jiu, însă acest lucru s-a întâmplat doar după trei zile. Bărbatul a murit pe masa de operație, din cauza unui stop cardio-respirator.

Familia îl acuză pe medicul Teodor Zavate că nu a făcut nimic ca să-i salveze viaţa şi a anunţat că va depune plângere la Parchet, la Colegiul Medicilor şi la Ministerul Sănătăţii. 

Medic: A venit plin de urină şi fecale, cu urme de insecte

Medicul Tedor Zavate susţine că a încercat să-l transfere de mai multe ori în decursul celor trei zile, însă pacientul a fost o victimă a sistemului. 

„A venit vineri, spre sfârşitul programului, în jur de două fără un sfert, într-o stare de marasm, care înseamnă ceva de Auschwitz, plin de urină şi fecale, cu urme de insecte, plus cangrenă umedă şi degerăturile la picioare. La spitalul din Motru nu putea fi operat pentru că, unu, ieşeam din tură şi doi, anestezistul era în concediu. Deci, nu aveam anestezist”, a declarat Zavate potrivit adevarul.ro.

El spune că a fost refuzat de mai multe spitale din județ când a cerut transferul bolnavului. 

”Concluzia este că aici nu puteam să-i fac nimic, decât transferul, lucru pentru care m-am luptat de două ori. Neputându-mă lupta cu sistemul, am încercat…”, a mai spus Zavate.

Conducerea Spitalului Municipal din Motru a demarat o anchetă în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un bărbat degerat a murit la Motru, după ce a fost ținut trei zile în spital fără să fie operat. Medic: "Ieşeam din tură!"