Antena Meniu Search
x

Update Bărbatul care a trântit la pământ un copil, în Deva, a fost arestat preventiv. Primele cuvinte ale băiatului, după ce și-a recăpătat conștiența

Scene de o violenţă extremă într-un parc din Deva, la care au fost martori copii şi părinţi. Un individ a dat de pământ cu nepotul său şi l-a bătut crunt pe fiul său vitreg. Unul dintre copii este internat în spital. Părinţii lui le-au mărturisit reporterilor Observator că agresorul nu e la prima ieşire.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 08.02.2021, 22:17

Vezi și
  • Imaginile cu atacul au revoltat o ţară şi au puternic impact emoţional

Update 19:20: Agresorul din Deva a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

"L-a luat pe copil de acolo cu toată puterea lui şi l-a trântit aici, şi copilul a rămas inconştient pe jos", povestește o femeie, martoră la agresiunea din parc.

Scenele cumplite au fost filmate întâmplător de o fetiţă. Iritat că cei doi copii cu care venise în parc se ciondănesc, individul într-o criză de furie, şi-a înşfăcat nepotul şi l-a făcut una cu pământul. 

"Copiii s-au panicat foarte tare au început să plângă şi numai aia strigau: Doamne, c-a murit. A murit prietenul nostru! A murit!", spune femeia.

În timp ce băiatul de 13 ani zace inconştient la pământ, bărbatul îşi continuă drumul către următoarea victimă: fiul concubinei sale.

"Mami, eu nu mai ştiu nimic, m-am trezit la spital"

Bărbatul nu ar fi la prima ieşire violentă, o spune pentru Observator cumnata sa, mama copilului bătut crunt.

Monica Szabo, mama copilului: "Atât mi-a zis: Mami, eu nu mai ştiu nimic, m-am trezit la spital"

Tatăl copilului crede că materialul de protecţie de la locul de joacă i-a salvat viaţa fiului său.

Ion Gheorghe, tatăl copilului: Murea. Că sub materialul ala este beton. Și murea. Și eu stau și mă gândesc așa, cum de mai respira?

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: Am insitat foarte mult pe soluţia din tartan care a atenuat mult din şocul copilului. Cred că altfel am fi avut o tragedie.

Copilul trântit la pământ, dus la secția de Neurochirurgie

Băiatul este internat la spitalul din Deva. Are traumatism cranio-cerebral. 

Dr. Emil Stoica, manager Spitalul Județean de Urgență Deva: În momentul acesta este internat pe secția de Neurochirurgie. Deci este stabil. 

Între timp, oamenii legii l-au identificat şi reţinut pe individ. Poliţia Română a catalogat iniţial agresiunea care a şocat o ţară drept un eveniment neplăcut. Revoltaţi, oamenii au cerut pe Facebook revizuirea mesajului.

Bărbatul va fi cercetat pentru violenţă în familie şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Motivul? 

Bogdan Niţu, IPJ Hunedoara: Deocamdată medicii legişti nu s-au pronunţat cu privire la o eventuală punere în pericol a vieţii minorului.

Agresorul din Deva riscă până la șapte ani de închisoare

La audieri, bărbatul violent şi-a recunoscut fapta. Ulterior a fost dus în parc pentru reconstituire. 

"Dacă nu-l mănâncă puşcăria, îl mâncăm noi! De viu!", este de părere o femeie.

"Dacă e agresiv şi in familie, chiar ca e un pericol, ori e bolnav ori asa e el. Mai ai curaj sa dai copiii in parc?", ne-a spus o alta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

 Fiul vitreg a fost audiat ca victimă, în prezenţa angajaţilor de la Protecţia copilului. Concubina bărbatului e gravidă în cinci luni. S-au luat măsuri pentru toată familia.

Cristina Sav, purtător de cuvânt DGASPC Hunedoara: Pentru minorul în vârstă de opt ani împreună cu mama și fratele acestuia de opt luni s-a dispus protecția în cadrul centrului maternal Hunedoara. Cealaltă familie, la momentul prezent, este în evaluare.

Bărbatul de 29 de ani riscă până la șapte ani de puşcărie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbatul care a trântit la pământ un copil, în Deva, a fost arestat preventiv. Primele cuvinte ale băiatului, după ce și-a recăpătat conștiența