Antena Meniu Search
x

Bătăuşul medicului din Galaţi a devenit violent după ce ar fi încercat să sară rândul, spun martorii

Noi scene brutale cu un medic atacat revoltă România! Doctorul a fost bătut crunt de un tânăr, pe holul unei clinici private din Galaţi. Cazul readuce în discuţie protecţia medicilor din spitale şi legislaţia prea blândă. De obicei, pacienţii violenţi scapă cu cel mult o amendă.

De Redactia Observator la 06.03.2019, 21:44
Vezi și

Noi scene brutale cu un medic atacat revoltă România! Doctorul a fost bătut crunt de un tânăr, pe holul unei clinici private din Galaţi. Cazul readuce în discuţie protecţia medicilor din spitale şi legislaţia prea blândă. De obicei, pacienţii violenţi scapă cu cel mult o amendă.

Sub ochii asistentelor şi ai pacienţilor, medicul ginecolog al clinicii private este lovit din spate şi trânit la pământ. În cădere, doctorul se loveşte de un birou.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghre, se vede cum agresorul continuă scandalul, în timp ce cadrele medicale încearcă să-l calmeze. Ginecologul atacat a postat filmuleţul pe internet, pentru a trage un semnal de alarmă. 

"Nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalţi colegi, pentru a realiza la ce se pot aştepta. Am înaintat plângerea la Parchet. Aştept procedurile. Apropos - în Moldova (pe care mulţi o desconsiderăm), pentru aşa ceva, respectivul individ ar face 15 ani de puşcărie. La noi - între 6 luni si 3 ani (dacă nu vor fi şase luni cu suspendare). ", a scris doctorul pe reţelele de socializare.

cms. sef Gabriela Costin, IPJ Galati: A fost depusă o plângere cu privire la faptul că tânărul ar fi agresat un medic, angajat al clinicii, plângeri în baza căreia poliţiştii efectuează acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

O infracţiune pedepsită mai blând decât violenţa faţă de personalul medical. Aşa că individul va primi o sentinţă mai uşoară, chiar dacă a atacat chiar în interiorul clinicii. Are 23 de ani şi venise la spital cu iubita lui, pentru o întrerupere de sarcină. Potrivit martorilor, bărbatul ar fi devenit violent după ce ar fi încercat să sară rândul.

Contactat de reporterii Observator, suspectul a explicat că s-a simţit discriminat, după ce medicul ar fi încercat să-l scoată din clinică. 

Medicii din ţară spun că astfel de agresiuni au devenit un fenomen. Pacienţii sau aparţinătorii care lovesc doctorii sau asistentele scapă, în majoritatea cazurilor, cu cel mult o amendă. Deşi, teoretic, legea prevede închisoare de până la trei ani.

La începutul anului trecut, medicul de gardă de la Spitalul din Mioveni a fost bătut de un tânăr chiar în Unitatea de Primiri Urgențe. Doctorul a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. În schimb, agresorul lui, recidvist, nu a stat nici măcar o zi în arest. A primit doar o amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Tot cu amendă a fost sancţionată şi o femeie care a dat spray lacrimogen în camera de gardă a spitalului Buzău. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bătăuşul medicului din Galaţi a devenit violent după ce ar fi încercat să sară rândul, spun martorii