Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O asistentă medicală a 'otrăvit cu morfină' cinci bebeluși prematuri

O asistentă medicală a fost arestată după ce ar fi injectat morfină unor bebeluşi prematuri. Joi, femeia a fost arestată pentru tentativă de omor.

de Veronica Micu

la 31.01.2020 , 11:29

O asistentă medicală a fost arestată după ce ar fi injectat morfină unor bebeluşi prematuri. Joi, femeia a fost arestată pentru tentativă de omor.

Grozăvia s-a petrecut în Germania, la Spitalul Universitar din Ulm.

Femeia a fost luată, miercuri, în custodia poliţiei, după ce oamenii legii au decoperit în dulapul acesteia din spital o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină.

Articolul continuă după reclamă

Bebeluşii au fost injectaţi cu morfină

Cei cinci bebeluşi prematuri, cu vârste între o zi şi cinci săptămâni, care se aflau în acelaşi salon, au început să acuze probleme respiratorii în dimineaţa zilei 20 decembrie 2019.

Spitalul Universitar din Ulm, Germania

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză. Analizele au relevat, în schimb, urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să anunţe autorităţile, relatează thelocal.de.

Asistenta a acţionat cu premeditare

Şeful poliţiei din Ulm, Bernhard Weber, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că viaţa celor cinci bebeluşi a fost pusă în pericol şi că micuţii au fost salvaţi doar datorită intervenţiei rapide a echipei medicale. 

Christof Lehr, procuror în Ulm, a anunţat că împotriva asistentei medicale a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri.

Femeia ar fi acţionat cu premeditare, fiind conştientă că bebeluşii ar fi putut muri.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » O asistentă medicală a 'otrăvit cu morfină' cinci bebeluși prematuri