Antena Meniu Search
x

Scandalul în care a fost tăiat Bebino, şeful clanului Sportivilor, pornit de la o taxă de protecţie

Alte scene de o violenţă extremă s-au petrecut seara trecută, în Capitală. Două clanuri interlope s-au răfuit în plină stradă. Liderul unuia dintre ele a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost tăiat cu o sabie. O parte din cei implicaţi sunt căutaţi şi acum de poliţişti.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 10.01.2020, 20:13

Vezi și

Alte scene de o violenţă extremă s-au petrecut seara trecută, în Capitală. Două clanuri interlope s-au răfuit în plină stradă. Liderul unuia dintre ele a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost tăiat cu o sabie. O parte din cei implicaţi sunt căutaţi şi acum de poliţişti. Cele două grupări au mai avut conflicte, terminate sângeros la spital.

"Au venit 20 de inşi peste un copil de 20 de ani să-l omoare în stradă, nu se poate aşa ceva".

Alarma a fost dată la ora zece seara. Două spitale din Bucureşti au anunţat poliţia, după ce au primit doi bărbaţi în stare gravă. Au fost victime ale unui război sângeros care s-a derulat pe o stradă din Sectorul 2, în apropierea Cimitirului Ghica-Tei.

Totul ar fi pornit de la bani: "15.000 de euro. A cerut taxă de protecţie, a venit până aici să-mi omoare copilul, să mă omoare pe mine. Ne e frică de ei, ne e frică".

Vorbesc cu frică despre Marius Alin Alecu, alias "Bebino din Berceni", şeful clanului Sportivilor. El este cel de la care ar fi pornit conflictul. Totul a degenerat, iar individul căruia i-ar fi cerut taxă de protecţie l-a lovit de mai multe ori cu o sabie. 

Şeful grupării a ajuns în stare critică la spital, cu un deget amputat. A fost operat în timpul nopţii, iar acum se află la Terapie Intensivă. În spital, a ajuns şi un alt bărbat, vecin cu agresorul: "Băiatul nu a sărit să facă scandal, erau 20 de inşi şi a sărit să-i despartă şi el i-a dat cu cuţitul în gât".

Cel care l-a lovit ar face parte dintr-un clan rival şi ar fi nepotul unui cunoscut antrenor de box.

Imediat după răfuială, s-a făcut nevăzut. Şi în trecut, între cei doi au mai existat răfuieli în stradă. De altfel, clanul Sportivilor este unul din cele mai temute din Bucureşti.

"Bebino" a devenit cunoscut în luna iulie a anului trecut, după o luptă de câteva secunde cu cel care a deţinut până de curând şefia clanului Sportivilor - Nicuşor Dumitrescu- zis Bibiloi.

Nucleul "sportivilor" era un grup din galeria echipei Steaua Bucureşti, la care au aderat găşti de cartier compuse din foşti boxeri şi luptători. Membrii grupării au fost în ultimii ani cercetaţi în mai multe dosare penale. Au şi fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru şantaj, sub forma taxelor de protecţie, tentative de omor, tâlhării şi vătămări corporale "la comandă". 

Şi cel implicat aseară în conflict are deja o condamnare la închisoare pentru trafic de droguri. Acum, poliţiştii îl anchetează însă pe cel care l-a lovit. În paralel, autorităţile au luat şi măsuri de protecţie pentru ca un nou conflict să nu se declanşeze.

Un dosar penal pentru tentativă de omor a fost deschis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandalul în care a fost tăiat Bebino, şeful clanului Sportivilor, pornit de la o taxă de protecţie