Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Misterul morţii Biancăi, fata din Huşi găsită fără suflare în prima zi de şcoală. Anunţul făcut de IJP Vaslui, la un an de la moartea fetei

Moartea Biancăi Hîncu, fata de numai 17 ani dată dispărută la începutul lunii august 2018 şi găsită moartă în 10 septembrie, chiar în prima zi a anului şcolar, rămâne în continuare învăluită în mister.

de Veronica Micu

la 18.09.2019 , 14:53

Moartea Biancăi Hîncu, fata de numai 17 ani dată dispărută la începutul lunii august 2018 şi găsită moartă în 10 septembrie, chiar în prima zi a anului şcolar, rămâne în continuare învăluită în mister.

Pe fondul tragediei din Caracal, unde două adolescente au fost răpite şi ucise de Gheorghe Dincă, conform declraţiilor acestuia, huşenii şi-au reamintit de Bianca Hîncu.

Dosarul morţii fetei de 17 ani, dată dispărută la începutul lunii august 2018 şi găsită fără suflare în 10 septembrie, la marginea localităţii Stănileşti, judeţul Vaslui, este departe de o concluzie finală, expertiza medico-legalã nefiind finalizată nici după 12 luni de la deces. 

Articolul continuă după reclamă

În România, dacă nu ai niciun unchi, ia-ţi adio!

Prietenii adolescentei sunt revoltaţi şi spun că, dacă Bianca ar fi avut şi ea un unchi aşa cum a avut Alexandra Măceşanu, care să facă "presiuni pentru cercetări, pentru dreptate", poate s-ar fi aflat până acum dacă fata din Huşi şi-a pus capăt zilelor sau dacă a fost omorâtă.

"Măi, mai ştie cineva ceva de Bianca Hîncu? E moartă, ştiu, dar cauze, vinovaţi? Vedeţi ce înseamnă dacă Bianca de la Huşi nu a fost nepoata cuiva, cum a fost Alexandra de la Caracal, care să facă presiuni la autorităţi, la procurori, pentru adevăr şi dreptate? Au găsit-o moartă, (...) lumea a plâns şi cazul s-a terminat. Vinovaţi nu există. 

(...) Dacã avea şi ea, săraca fată, un unchi cum a avut Alexandra Măceşanu, care nu s-a lăsat deloc şi a ajuns la TV cu cazul, poate că acum ştiam şi noi, proştii de rând, dacă a fost “ajutatã” să moarã şi de cine. Domnul doctor legist a uitat de cazul ei. Dacă avea şi ea pe cineva, care să bată la toate uşile, să vedeţi cum cazul era rezolvat. O concluzie: în România, dacă eşti mai mic şi nu ai niciun unchi, ia-ţi adio. N-ai şansă", spune Andreea, prietena Biancăi.

Moartea Biancăi Hîncu, fata de numai 17 ani dată dispărută la începutul lunii august 2018 şi găsită moartă în 10 septembrie, chiar în prima zi a anului şcolar, rămâne în continuare învăluită în mister

Cauza morţii Biancăi Hîncu, încă necunoscută

Ieri, IPJ Vaslui a anunţat că dosarul morţii Biancăi Hîncu este în lucru, dar nefinalizat.

"Dosarul este în lucru, dar nu este finalizat. Se asteaptã expertiza medico-legalã, pentru a se putea finaliza dosarul", au declarat pentru vremeanoua.ro reprezentanţii IJP Vaslui. 

Reamintim că Bianca Hîncu a disăpărut în 18 mai 2018. Fata urma să meargă împreună cu iubitul la o nuntã în Ghermăneşti, exact în ziua dispariţiei. A fost găsită moartă în 10 septembrie, la aproape o lună de la dispariţie, lângă localitatea Stănileşti, iar primele date arătau că fata şi-ar fi pus capăt zilelor. 

Rudele, prietenii şi colegii, însă, au susţinut permanent că fata de 17 ani nu era o persoanã depresivă. 

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Misterul morţii Biancăi, fata din Huşi găsită fără suflare în prima zi de şcoală. Anunţul făcut de IJP Vaslui, la un an de la moartea fetei