Biserica Ortodoxă Română, prima reacţie după eşecul referendumului
Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei “binecuvântate” de Dumnezeu, într-un comunicat emis după eşecul referendumului pentru modificarea Constituţiei.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei “binecuvântate” de Dumnezeu, într-un comunicat emis după eşecul referendumului pentru modificarea Constituţiei.
Biserica Ortodoxă Română afirmă că atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare sau neprezentarea la vot, trebuie respectată şi analizată.
Patriarhia Română susţine că şi-a împlinit misiunea civică şi morală în spaţiul public, apărând identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu.
“Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public”, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Patriarhia Română.
De asemenea, sursa citată mai precizează că referendumul a oferit posibilitatea de a cunoaşte poziţia societăţii faţă de “apărarea valorilor morale”.
“Deşi Referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român”, se mai arată în comuncat.
Biserica Ortodoxă Română precizează că are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine, precizând că mulţumeşte celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.
Referendumul pentru familie a eşuat, după ce prezenţa la vot a fost de doar 20,96%, pentru validare fiind nevoie de un prag minim de 30% la vot. Prima zi de referendum s-a încheiat, de asemenea, cu o prezență extrem de slabă, de 5,72%.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰