Antena Meniu Search
x

Video Biserică vandalizată în Capitală. BOR arată cu degetul spre comunitatea LGBT. Reprezentanții comunității se apără: Sper să aibă dovezi pentru această asociere

O biserică maramureşeană din parcul bucureştean Titan a fost vandalizată! Persoane încă necunoscute au scris cu spray roz mai multe mesaje, în special pro minorităţi sexuale şi mişcării Black Lives Matter. Biserica Ortodoxă arată cu degetul spre comunitatea gay, dar reprezentanţii acesteia neagă acuzaţiile şi cer dovezi înainte să fie învinovăţiţi.

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 20:01

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Preot: Ia, uitaţi-vă, oameni buni, ce am putut să găsesc în dimineaţa asta la biserică! 

Dimineaţă, preotul paroh a avut un şoc. Trei pereţi ai lăcaşului de cult erau murdăriţi cu inscripţii pictate cu vopsea roz direct pe lemnul bisericii. Imediat a sunat la 112. 

Gabriel Pârvu, preot: La 11 noaptea cineva a intrat în curtea bisericii și a desenat pe pereții bisericii simboluri LGBT, Antifa, naziste, sataniste și altele. Au apucat să fugă. 

Credincioşii nu înţeleg cum de a fost posibil să se întâmple aşa ceva. 

Localnică: Nu se poate umbla pe stradă de la ora 10, ce se întâmplă? Cine umblă, nu e nimeni să păzească? 

În căutarea vinovaţilor, Biserica arată cu degetul către militanţii pentru drepturile minorităţilor sexuale. 

"Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou", scrie în comunicatul Patriarhiei Române. 

Acuzaţii, membrii comunităţii LGBT cer dovezi şi se apără. 

Florin Buhuceanu, preşedinte ACCEPT: Acum pare-se că am devenit și agresorii unei biserici din parcul IOR. Sper să aibă dovezi pentru această asociere dintre un infractor și o întreagă comunitate, fie ea a persoanelor LGBT. Presupun că în spatele acelei vandalizări se ascunde o infracțiune motivată de ură. 

Ancheta poliţiei, care a ridicat imaginile surprinse de camerele video, va stabili dacă este vorba de ură sau despre altceva. Între timp, mai mulţi voluntari s-au apucat să cureţe biserica de vopsea. 

Reporter: Dar văd că s-a curăţat destul de mult. Credeţi că terminaţi azi? 

Voluntar: Nu, pentru că oricum nu eram pregătit decât pentru o demonstraţie scurtă, nu o lucrare întreagă. 

Construcţia bisericii de lemn a început în anul 1994 şi a fost finalizată doi ani mai târziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Biserică vandalizată în Capitală. BOR arată cu degetul spre comunitatea LGBT. Reprezentanții comunității se apără: Sper să aibă dovezi pentru această asociere