Antena Meniu Search
x

Video Blocul din România construit lipit de o pasarelă. Turiştii văd tot în apartamente şi trec la 1 metru de balcon

După plajele lărgite, care nemulţumesc turiştii, Mamaia loveşte din nou. De pe o pasarelă din centrul staţiunii, oamenii au vedere direct în apartamentele unui complex turistic. Şi invers. Între cele două construcţii este o distanţă de două palme. Şi, culmea, totul este legal. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.01.2024, 19:44

Vezi și

În centrul staţiunii Mamaia, turiştii care traversează şoseaua, pe pasarelă, ajung exact în zidul blocului cu 9 etaje. Podul este aproape lipit de clădirea cu zeci de apartamente. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Haideţi să vedem şi care este distanţa dintre apartamentele de la etajul 1 şi pasarela pietonală. Am luat o ruletă şi putem observa că sunt mai puţin de 15 centimetri.

Bărbat: Aşa construiesc toţi dezvoltatorii aici, în Mamaia, şi este jale. De aia toată lumea pleacă în Grecia, în Turcia. 

Tânără: Oriunde e o groapă, se construieşte. 

Pe acelaşi subiect

Clădirea a primit autorizaţie în timp record, 24 de ore

Clădirea a primit autorizaţie în anul 2011, în timp record, 24 de ore, când era primar Radu Mazăre, condamnat la 9 ani ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. După ridicarea fundaţiei, şantierul s-a oprit, însă. Trei ani mai târziu, pasarela - deja proiectată când a fost autorizată clădirea - era amplasată la limita proprietăţii private. După încă şase ani, Primăria Constanța era obligată, prin hotărâre judecătorească, să emită o nouă autorizaţie de construcţie. 

Ionela Bărboi, purtătoare de cuvânt Primăria Constanţa: O modificare a proiectului prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată faţă de construcţia iniţială. Anul trecut, a fost solicitată o nouă modificare a proiectului deja autorizat care a fost respinsă de municipalitate. Din acest motiv, primarul a fost acţionat în instanţă. 

Alăturarea nefirească aduce neplăceri şi turiştilor, şi celor care îşi vor cumpăra apartamente în bloc

Alăturarea nefirească aduce neplăceri şi turiştilor, şi celor care vor sta, la un moment dat, în acest bloc. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Aflat la o distanţă de un metru şi 60 de centimetri, acest balcon poate fi escaladat cu uşurinţă. Nici cei care vor locui la parter nu vor fi mai fericiţi. De la geamurile apartamentelor, vor vedea pilonii pasarelei pietonale. 

Femeie: Specific! Specific românului în ultima perioadă. Fericitul proprietar al unui apartament la etajul 1? Probabil că o să se întreţină cu trecătorii. 

Printre beneficiarii investiției în complexul turistic ridicat pe un teren retrocedat este și un om de afaceri, condamnat, împreună cu Radu Mazăre, în Dosarul Retrocedărilor. În 2022, acesta a fost eliberat condiţionat, însă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Blocul din România construit lipit de o pasarelă. Turiştii văd tot în apartamente şi trec la 1 metru de balcon