Antena Meniu Search
x

Video Bolnavi de cancer, lăsaţi murdari în propria urină şi fecale, în spitalul din Reşiţa, din lipsă de personal. Li s-a furat şi ultima fărâmă de demnitate

Au apărut noi imagini revoltătoare din cel mai mare spital din Caraş Severin, unde pacienţii mătură singuri salonul, iar aparţinătorii schimbă sonde. Bolnavii stau murdari, în propria urină şi în fecale, cu pansamentele pline de sânge şi cu branulele rupte în vene. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.04.2023, 14:02

Vezi și

Imaginile au fost filmate în secţia de oncologie a Spitalului Judeţean din Reşiţa.  

Imaginile revoltătoare cu pacienţii în fază terminală ce cancer au fost filmate în luna august a anului trecut, acum au fost date publicităţii şi arată neputinţa, ignoranţa şi starea în care a ajuns un sistem de sănătate. 

Umiliţi de sistemul bolnav

Pe tură în noaptea respectivă se afla o singură asistentă, care nu a putut să intervină şi să îl ridice de pe jos pe bărbatul care stătea în urină şi în fecale şi nici nu a putut să le schimbe pampersul celorlalţi bolnavi aflaţi într-o stare extrem de gravă de sănătate, cei mai mulţi sedaţi şi cu sondele urinare înfundate. 

Pe acelaşi subiect

Femeia spune că în lipsa unor colegi care să o ajute, a fost imposibil să ia atitudine pentru că o singură asistentă se ocupă şi să împartă medicamentaţia  şi să schimbe perfuzile şi să împartă mâncare şi absolut tot ce trebuie făcut într-o astfel de secţie, care are în total 50 de paturi.

La nivelul unităţii medicale a fost demarată o anchetă, se fac verificări pentru a găsi un vinovat, dar mai mult ca sigur şi Direcţia de Sănătate Publică va descinde la spital pentru a vedea care e situaţia acolo.

Situaţie, în care actorii principali sunt oamenii lipsă, sunt persoane care ar trebui să fie angajate, dar pentru aceste angajări, spun cei din conducerea unităţii sanitare, nu se primeşte aviz de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care este principalul ordonator de credite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Bolnavi de cancer, lăsaţi murdari în propria urină şi fecale, în spitalul din Reşiţa, din lipsă de personal. Li s-a furat şi ultima fărâmă de demnitate