Antena Meniu Search
x

Video Brăila, înapoi în Evul Mediu pentru 3 zile. Un festival istoric a fascinat vizitatorii: au rămas uimiţi de cum trăiau strămoşii noştri

Timp de trei zile, Brăila s-a întors în Evul Mediu. Un festival istoric a pus faţă în faţă, pentru al şaselea an la rând, daci, romani, vikingi şi alte popoare războinice. Vizitatorii au putut vedea cum trăiau strămoşii noştri, iar costumele şi personajele parcă desprinse din cărţile de istorie i-au fascinat pe copii.

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 20:38

Vezi și

La lumina zilei, parcul Monument din Brăila a fost înţesat de tabere ale dacilor, turcilor și altor luptători antici. Vizitatorii au fost impresionaţi de costume şi au putut vedea cum trăiau strămoșii noștri, de la modul în care găteau până la confecționarea armelor.

Pe timp de pace, se făceau pregătiri pentru razboi. Confruntările dintre daci și romani i-au fascinat pe spectatori.

Parcul Monument din Brăila a fost înţesat de tabere ale dacilor, turcilor și altor luptători antici

Marcel Balint: Remarc cu bucurie că publicul este din ce in ce mai numeros. Mai ales copii, văd foarte multi copii și asta este foarte important pentru activitatea noastră de reconstituire istorică.

Mii de brăileni au participat la eveniment în cele 3 zile ale festivalului. Luptele au fost cele mai așteptate momente.

Tiberiu Polgat: Începand cu modul de viață, cum mâncau, cum dormeau, cum își făureau armele, începând cu fiecare epocă in parte, fiecare cultură. Atât popoarele barbare, cât și civilizația romană, care este opusă că tabăra, aduc în fata publicului diverse ateliere.

Festivalul Vladislav I este la a treia ediție la Brăila și se încheie în această seară

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Brăila, înapoi în Evul Mediu pentru 3 zile. Un festival istoric a fascinat vizitatorii: au rămas uimiţi de cum trăiau strămoşii noştri