Antena Meniu Search
x

Brutarul român Florin Morariu, devenit erou la Londra după ce s-a luptat cu teroriştii, este revoltat: "Am fost obligat să mă întorc în România" (Video)

FLorin Morariu, brutarul din Iaşi devenit erau la Londra, după ce s-a luptat cu teroriştii pe Podul Londrei, în timpul unui atentat, şi-a angajat avocat şi cere

FLorin Morariu, brutarul din Iaşi devenit erau la Londra, după ce s-a luptat cu teroriştii pe Podul Londrei, în timpul unui atentat, şi-a angajat avocat şi cere daune statului britanic.

El spune că celebritatea de care s-a bucurat după ce i-a înfruntat pe terorişti i-a adus numai deservicii. Şi-a pierdut locul de muncă, iar proprietara locuinţei închiriate la Londra i-a cerut să plece pentru că se temea că ar putea fi vizată de prietenii teroriştilor.

Vezi şi: Florin Morariu, eroul presei internaţionale. Numele său apare în cele mai importante publicaţii din lume. Toate îi laudă curajul

Mai mult, autorităţile britanice l-au sfătuit să se întoarcă în ţară pentru că nu îi pot asigura protecţie, dar nu i-au oferit nicio compensaţie. 

Revoltat, Florin Morariu s-a întors la Iaşi şi vrea să ceară despăgubiri statului britanic. 

"Din păcate, statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat să mă întorc în România, după ce proprietara locuinţei în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo, deoarece se temea, pentru că atacatorii erau din acelaşi cartier. Nu am mai avut unde să dorm, nu mai aveam bani, pentru că zona respectivă a fost închisă imediat după atacuri, am plecat doar cu un troler şi într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leşinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la tv în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă şi fără bani...Sincer vă spun că îmi este şi teamă să mă întorc în Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr”, a declarat Florin Morariu, potrivit Mediafax.

Reamintim că în noaptea de 3 spre 4 iunie, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe Podul Londrei. Înarmaţi cu cuţite, au început apoi să atace trecătorii şi pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market.

Cu telefonul într-o mână şi cu o bâtă în celaltă, Florin Morariu a ieşit pe străzi în tunica de bucătar. Pe lângă el, trece un poliţist care evacuează un rănit. Florin încearcă să ţină pasul cu ei. I se alătură în stradă şi colegii de muncă, printre care un alt român.

Cei trei terorişti au declanşat teroarea la 10 şi 8 minute seara, când, cu o dubă albă închiriată, au intrat cu viteză pe Podul Londrei, secerând zeci de turişti.

După câteva sute de metri, cei trei, înarmaţi cu macete şi cu centuri explozibile false, după spusele martorilor, au intrat în restaurantele din Piaţa Borough şi au început să-i înjunghie pe cei care le-au ieşit în cale.

Florin Morariu a filmat şi evacuarea răniţilor şi haosul care a urmat. Simţind că pericolul n-a trecut, românul nostru şi-a căutat şi el o armă. Pentru autoapărare.

După care a luat-o pe urma poliţiştilor.

Șapte oameni au fost omorâţi şi alţi 48, răniţi. Cei trei terorişti au fost împuşcaţi mortal, imediat după atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Brutarul român Florin Morariu, devenit erou la Londra după ce s-a luptat cu teroriştii, este revoltat: "Am fost obligat să mă întorc în România" (Video)