Bugetul Capitalei pe acest an, votat cu inimioare de Ziua Îndrăgostiţilor

De Redactia Observator.
Publicat: 14.02.2020, 21:15.
Actualizat: 14.02.2020, 21:17

Şedinţă cu inimioare şi săgeţi otrăvite de Valentine's Day, la Primăria Capitalei. Bugetul oraşului a fost aprobat, dar cu scandal. Salariile din companiile municipale vor înghiţi la fel de mulţi bani precum investiţiile. Unul din marile proiecte din acest an este construirea unui nou spital.

Şedinţă cu inimioare şi săgeţi otrăvite de Valentine's Day, la Primăria Capitalei. Bugetul oraşului a fost aprobat, dar cu scandal. Salariile din companiile municipale vor înghiţi la fel de mulţi bani precum investiţiile. Unul din marile proiecte din acest an este construirea unui nou spital.

Cu 33 de voturi "pentru", trei abţineri şi 15 voturi "împotrivă", proiectul de buget a fost aprobat.

Cupidon şi-a făcut treaba de Valentine's Day. Sub asediul inimioarelor roşii, consilierii generali au votat bugetul Capitalei pentru anul acesta: peste 2,1 miliarde de euro. Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi pentru a rezolva problema traficului şi a poluării, peste 500 de milioane de euro.

Şi în Sănătate se vor face investiţii: 100 de milioane de euro. Şase milioane de euro sunt alocate Spitalului Metropolitan unde din martie ar trebui să înceapă şi lucrările.

Ca să-i convingă pe consilieri că votul pe care îl dau este în folosul bucureştenilor, Gabriela Firea le-a recitit jurământul.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: În cazul în care aţi uitat ce aţi jurat când aţi intrat în consiliu. Nu scrie în jurământ nici despre doamna de la partid care vă obligă să votaţi împotrivă şi vrea să vină candidat, nici despre interese

La invitaţia primarului general, în sală s-au aflat părinţi cu copii bolnavi, reprezentanţi ai bătrânilor cu nevoi speciale, dar şi Gabriela Szabo. Toţi au făcut apel la consilieri să dea drumul la bani.

Gabriela Szabo: Vă rog tare mult să votăm acest buget. Pentru că performanţa nu stă pe loc

Liberalii nu s-au lăsat convinşi, aşa că au votat împotriva bugetului. Îl consideră nerealist!

Stelian Bujduveanu, consilier general PNL: Nu ştim de unde vor aduce aceşti bani pentru a acoperi găurile din buget. Nu poţi veni cu un buget de aproape 10 miliarde de lei, în contextul în care anul trecut ai avut şapte miliarde, şase miliarde. Nu este realist bugetul

S-a ajuns şi la atacuri la persoană.

Ana Ciceală, consilier general USR: Domnului Bădulescu îi transmit că dumnealui, în calitate de viceprimar, nu ştie cum se scriu amendamentele la proiectul de buget. Doamnă Firea, cred că ar trebui să-l învăţaţi sau să-l concediaţi

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Doamna Ciceală, dăm prea mare importanţă personalităţii dumneavoastră care un singur lucru a reuşit - să doarmă împreună cu domnul Goţiu în parcuri pe nisip

În premieră, Catedrala Mântuirii Neamului nu primeşte niciun ban anul acesta. În schimb, sume importante sunt alocate pentru salariile angajaţilor companiilor municipale. Cheltuielile de personal sunt aproape egale cu cele de investiţii, în jur de două miliarde de lei. Primăria vrea să construiască şi un parc în Prelungirea Ghencea, în locul serelor.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Noi îl facem atât cât ne dă Guvernul suprafaţă

După terminarea Campionatului European de fotbal, din vară, autorităţile promit să demareze lucrările şi la noua Sală Polivalentă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.