Antena Meniu Search
x

Video Bunătăţi tradiţionale şi voie bună la un festival de toamnă din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii

Pastramă de berbecuţ şi must proaspăt! Este clar, e toamnă în toată regula! Iar dacă v-am făcut poftă, grăbiţi-vă! Doar astăzi şi mâine vă mai puteţi delecta cu aceste bunătăţi, în Capitală. Aşadar, festivalul "Bun must şi pastramă după gust" şi-a deschis ieri porţile şi vă aşteaptă cu o mulţime de delicii culinare.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 07.10.2023, 12:06

Vezi și

Avem pastrama la tigaie foarte bună. Am făcut o ceafă de porc foarte bună la grătar, cârnăciori picanţi, cârnăciori tradiţionali. 

Participanţii la festival s-au delectat cu pastramă şi bulz ciobănesc

Aşa au fost întâmpinaţi ieri bucureştenii la Festivalul "Bun must şi pastramă după gust"! 

Florin Cocoş: comerciant: Am pregătit pastramă de berbecuţ. Am pregătit cârnăciori de oaie. Cârnăciori de vită şi porc. Am pregătit mici, bulz ciobănesc, plăcintă cu brânză ciobănească, fasole cu ciolan. 

Pe acelaşi subiect
  •  Îmi place o fasole cu ciolan, o ciorbă bună, un peşte. Sunt foarte bune, într-adevăr. Le-am gustat. Nu pe toate, dar sunt bune. 

Şi aşa cum era de aşteptat, cea mai căutată a fost pastrama de berbecuţ, pregătită după reţeta bunicilor.

Cristina Enache: comerciant: Avem pastramă făcută în vin şi pastramă de berbecuț în bere. Pentru a obţine o pastramă fragedă, trebuie să o ţineţi măcar o zi la maturat. Trebuie să o ţinem într-un butoi, să o ţinem acolo. E de preferat să stea la frigider, ca să se menţină pastramă fragedă.

Nici mustul nu a lipsit de pe lista bunătăţilor de toamnă 

Dar ce merge mai bine cu o bucată de pastramă, dacă nu mustul proaspăt?

  • Îmi place mustul. Şi am venit să-i iau puţin must. 

Antonia Gasparovici: reporter Observator: Până acum atracţia festivalului este locul în care strugurii sunt storşi şi transformaţi în must proaspăt. Doritorii îl primesc îmbuteliat chiar din lin. Acest vas mare din lemn, unde fructele sunt adunate şi lăsate la fermentat.

De la târg nu au lipsit, evident, nici deserturile. Printre cele mai speciale şi cele mai căutate avem: cataiful cu fistic, cu nucă, baclava turcească cu lapte, cu fistic, vişine, nucă şi cacao. 

Comerciant: Avem plăcintă de casă cu dovleac, mere şi vişine. Cea mai căutată plăcintă a sezonului este cea de dovleac, pentru că este perioada Halloween-ului.

Festivalul îşi închide porţile mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Bunătăţi tradiţionale şi voie bună la un festival de toamnă din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii