Video Bunătăţi tradiţionale şi voie bună la un festival de toamnă din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii
Pastramă de berbecuţ şi must proaspăt! Este clar, e toamnă în toată regula! Iar dacă v-am făcut poftă, grăbiţi-vă! Doar astăzi şi mâine vă mai puteţi delecta cu aceste bunătăţi, în Capitală. Aşadar, festivalul "Bun must şi pastramă după gust" şi-a deschis ieri porţile şi vă aşteaptă cu o mulţime de delicii culinare.
Avem pastrama la tigaie foarte bună. Am făcut o ceafă de porc foarte bună la grătar, cârnăciori picanţi, cârnăciori tradiţionali.
Participanţii la festival s-au delectat cu pastramă şi bulz ciobănesc
Aşa au fost întâmpinaţi ieri bucureştenii la Festivalul "Bun must şi pastramă după gust"!
Florin Cocoş: comerciant: Am pregătit pastramă de berbecuţ. Am pregătit cârnăciori de oaie. Cârnăciori de vită şi porc. Am pregătit mici, bulz ciobănesc, plăcintă cu brânză ciobănească, fasole cu ciolan.
- Cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, pline ochi de studenţi. Tinerii au profitat de primul weekend departe de...
- A început pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Cel puţin 1.000 de pelerini sunt aşteptaţi să se...
- Soluţiile ingenioase găsite de traficanţi pentru a-şi proteja culturile de canabis
- Îmi place o fasole cu ciolan, o ciorbă bună, un peşte. Sunt foarte bune, într-adevăr. Le-am gustat. Nu pe toate, dar sunt bune.
Şi aşa cum era de aşteptat, cea mai căutată a fost pastrama de berbecuţ, pregătită după reţeta bunicilor.
Cristina Enache: comerciant: Avem pastramă făcută în vin şi pastramă de berbecuț în bere. Pentru a obţine o pastramă fragedă, trebuie să o ţineţi măcar o zi la maturat. Trebuie să o ţinem într-un butoi, să o ţinem acolo. E de preferat să stea la frigider, ca să se menţină pastramă fragedă.
Nici mustul nu a lipsit de pe lista bunătăţilor de toamnă
Dar ce merge mai bine cu o bucată de pastramă, dacă nu mustul proaspăt?
- Îmi place mustul. Şi am venit să-i iau puţin must.
Antonia Gasparovici: reporter Observator: Până acum atracţia festivalului este locul în care strugurii sunt storşi şi transformaţi în must proaspăt. Doritorii îl primesc îmbuteliat chiar din lin. Acest vas mare din lemn, unde fructele sunt adunate şi lăsate la fermentat.
De la târg nu au lipsit, evident, nici deserturile. Printre cele mai speciale şi cele mai căutate avem: cataiful cu fistic, cu nucă, baclava turcească cu lapte, cu fistic, vişine, nucă şi cacao.
Comerciant: Avem plăcintă de casă cu dovleac, mere şi vişine. Cea mai căutată plăcintă a sezonului este cea de dovleac, pentru că este perioada Halloween-ului.
Festivalul îşi închide porţile mâine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰