Antena Meniu Search
x

Video Buncărul antiaerian de sub Casa de Cultură din Hunedoara, în renovare. Poate adăposti sute de oameni, dar cei mai mulţi localnici nu ştiu de existenţa lui

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara se apropie de final. Acestea cuprind şi restaurarea unui labirint de buncăre antiaeriene aflat sub clădire. Când va fi gata, buncărul va putea adăposti sute de oameni, însă cei mai mulţi localnici nici nu ştiu de existenţa lui. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 13:51

Vezi și

Marian Lupo, Administrator Casa de Cultură: "Aici e intrarea în adăpost, practic, cu aceste uşi foarte zdravene".

Aşa arată intrarea în buncărul de sub Casa de Cultură din Hunedoara, aflat în proces de reabilitare. Lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar adăpostul din centru oraşului va putea fi folosit în curând, la nevoie.

Marian Lupo, Administrator Casa de Cultură: Când ai simţit că este problemă la suprafaţă, se intră aici şi aici eşti ferit de tot, fiind aer, fiind apă, fiind toaletă, fiind lumină, deci eşti păzit de toate.

Buncărul are 60 de metri lungime şi poate adăposti, în caz de nevoie, în jur de 500 de persoane. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Sav, purtător de cuvânt Primăria Hunedoara: E doar unul din cele 3 adăposturi antiaeriene care se găsesc în Hunedoara şi care va fi de altfel funcţional, celelalte sunt în stare de degradare, şi e important că se află într-o zonă strategică, în centrul oraşului.

"În fiecare parte a Casei de Cultură există câte o uşă exterioară care facilitează intrarea către buncărele din subteran", transmite reporterul Observator Cătălin Moş. 

Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre localnici nu ştiu de existenţa adăpostului de sub Casa de Cultură.

"Noi suntem în Hunedoara de ani de zile dar nu ştim. Casa de Cultură o ştiam ca o casă de cultură pentru teatru, spectacole, întruniri, conferinte, dar aşa nu."

"Chiar în zona asta nu am aflat, nu ştiu, dar ştiu în altă zonă prin Bucegi pe acolo."

spun oamenii.

Casa de Cultură din Hunedoara a fost construită la începutul anilor 50, împreună cu labirintul de buncăre antiaeriene de sub ea. Restaurarea întregii clădiri a început în 2020 şi a costat peste 13 milioane de lei, fiind finanţată în cea mai mare parte de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Buncărul antiaerian de sub Casa de Cultură din Hunedoara, în renovare. Poate adăposti sute de oameni, dar cei mai mulţi localnici nu ştiu de existenţa lui