Antena Meniu Search
x

Ministrul Educației vrea butoane de panică în școli, ca să-i protejeze pe profesori de elevii agresori

Violenţa în şcoala românească atinge cote atât de alarmante, încât ministrul Educaţiei vrea să pună butoane de panică în clase.

Vezi și

Violenţa în şcoala românească atinge cote atât de alarmante, încât ministrul Educaţiei vrea să pună butoane de panică în clase. Este măsura extremă propusă după ce un al treilea elev a atacat o profesoară. I-a dat un pumn în faţă, sub ochii celorlalţi colegi. Scenele şocante au avut loc la Constanţa, iar agresorul a fost încătuşat. Alţi doi elevi şi-au agresat dascălii în clasă în ultimele zile.

Cel mai recenbt episod violent în școli a avut loc într-un Liceu tehnologic din Constanţa, în faţa unei clase de 28 de elevi.

Elevul agresiv a fost încătuşat. După audieri, anchetatorii au decis să îl plaseze sub control judiciar pentru 30 de zile. Are 16 ani şi este în clasa a noua.

Grav este că vorbim deja de al treilea caz de agresiune între un elev şi un dascăl, în doar câteva zile. Şirul violenţelor a început la Teleorman, săptămâna trecută. Acolo, un băiat şi-a umilit în clasă profesoara.

În faţa valului de agresiuni din şcoli, psihologii atrag atenţia că şi părinţii au o vină.

La ministerul Educaţiei se pregăteşte deja o strategie de combatere a violenţei în şcoli. Se propune inclusiv ca profesorii să aibă la dispoziţie un buton de panică.

Elevii bătăuşi nu se vor întoarce curând în bănci. Au peste 16 ani, aşa că răspund în faţa legii pentru faptele lor. Şi riscă până la 3 ani de închisoare, dacă judecătorii îi vor găsi vinovaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul Educației vrea butoane de panică în școli, ca să-i protejeze pe profesori de elevii agresori