Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cadou special de Ziua Copiilor. Peste 100 de copii şi-au putut strânge în braţe părinții din închisoare

Sunt copii în România pentru care cel mai frumos dar e "o zi cu tata". În premieră, copii deţinuţilor de la Jilava au putut să petrecă, de 1 iunie, o zi lângă cei pe care îi aşteaptă de ani de zile acasă. S-au jucat, au cântat, au făcut clătite şi s-au ţinut în braţe cu orele.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 22:53

Sunt copii în România pentru care cel mai frumos dar e "o zi cu tata". În premieră, copii deţinuţilor de la Jilava au putut să petrecă, de 1 iunie, o zi întreagă lângă cei pe care îi aşteaptă de ani de zile acasă. Copiii au jucat şotron cu părinţii lor condamnaţi, au cântat, au făcut clătite împreună, şi s-au ţinut în braţe cu orele. Reprezentanţii penitenciarului cred că, în acest fel , micuţii vor suporta mai uşor absenţa celor de care au atâta nevoie.

Peste 100 de copii şi-au reîntâlnit, de ziua lor, părinţii. Au putut să se joace în voie cu cei pe care îi văd, de obicei, două ore pe lună, printr-un geam de sticlă sau într-o cameră goală de şedinţă. Linn are ochii în lacrimi. Tatăl ei a fost condamnat pentru spionaj acum 3 ani şi jumătate, bănuit că ar fi vrut să spargă sistemul informatic al Băncii Naţionale. Fata care a împlinit 18 ani a venit din Tel Aviv să-l vadă. 

Linn: Îmi este foarte greu în fiecare zi. Suntem foarte apropiaţi. Este cel mai bun tată din lume.

Vezi și

Eric nu ar mai vrea să plece acasă. Cel mai bine se distrează cu tata şi uneori nu înţelege de ce e aşa de mult timp plecat. 

Eric: Îmi place că el mă duce unde vreau şi mă iubeşte cel mai mult.

George, tatăl lui Eric: El ştie că aici muncesc eu şi aşa l-am păcălit.

Când Robert a fost încarcerat, fiul lui avea doar 11 luni . Astăzi are deja 9 ani. Iar astfel de clipe sunt preţioase. 

Robert: Singurul care a avut de pierdut din prostia mea a fost copilul meu.

Angajaţii penitneiciarului Jilava au venit din ziua liberă şi au fost ajutaţi de mulţi voluntari. Din donaţii, au putut să asigure cadouri şi o masă caldă pentru copii. 

Pentru moralul celor care cresc departe de părinţi, această zi de 1 iunie a semănat, în sfârşit, cu una normală. 

Peste 15 mii de copii români au cel puţin un părinte în închisoare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Cadou special de Ziua Copiilor. Peste 100 de copii şi-au putut strânge în braţe părinții din închisoare