Video Cadouri de Crăciun unicat, pentru familie şi prieteni. Ce daruri a ales actriţa Ioana Calotă, la un târg din Bucureşti
Cadourile handmade sunt soluţia magică pentru cei care vor să ofere daruri unice şi personalizate. De la lumânări, articole croşetate sau chiar lămpi făcute manual, clienţii au de unde alege. Comercianţii muncesc cu lunile pentru perioada sărbătorilor. Clienţii spun că vor să le susţină munca, chiar dacă scot din buzunar mai mulţi bani.
Târgurile de Crăciun din Bucureşti sunt arhipline în această perioadă. Actriţa Ioana Calotă a venit să caute obiecte unicat pentru a le face cadou apropiaţilor. "Am luat foarte multe agende cu îngeraşi, cu simboluri de Crăciun. Preţurile sunt în regulă, ţinând cont de faptul că sunt lucruri deosebite", spune ea. "Au o doză de personalitate, sunt unice. Încercăm să apreciem şi munca artizanilor locali. În perioada asta încercăm să facem şi câte o surpriză", zice altcineva.
Cadouri de Crăciun handmade
Clienţii au de unde alege daruri personalizate: de la bijuterii şi haine create de designeri până la prăjituri şi bomboane. "Este un spaţiu foarte prietenos şi cald, deşi este un târg mai intim şi mai mic, ne străduim să aducem o varietate mare de produse. Avem mai mulţi expozanţi care au adus bijuterii cu pietre semi preţioase, argint, apoi podoabe de Crăciun. Oamenii pot găsi tot felul de delicatese, dulci şi sărate, turtă dulce, prăjituri", spune Sandra Iacobescu, organizator târg.
Dacă în magazine poţi cumpăra obiecte realizate în serie, în târguri artizanii aduc articole la care au lucrat zile întregi. "E special şi e atât de aglomerat pentru că oamenii aleg să îi susţină pe creatorii români. Sunt mici ateliere care doar cu asta se ocupă, fac produse pe care nu le găsim în marile magazine", spune Ruxandra Meclea, organizator târg.
Şi la Cluj-Napoca, cei în pană de idei, au apelat la soluţia salvatoare: cadourile handmade. "Asta e o lampă pentru un iubitor de ping pong. Masa, paleta, mingea se poate pune oriunde. Facem lămpi din ţevi şi fitinguri din metal, fontă, oţel. În formă de omuleţ cele mai multe", arată Sergiu Moldovan, artizan.
"Este mult de lucru. Toate modelele sunt testate, sunt verificate. Avem lumânări individuale, pachete, seturi de lumânări bune de oferit în dar, sau pus în coroniţe de advent, de decorat casa", spune Cristina Marina, artizan. "Aici o pereche de botoşei superbi. Apoi aici am un jerseluţ lucrat chiar de mine, manual", adaugă Diana Oroş, artizan.
Preţurile pentru astfel de obiecte pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei. Târgurile sunt deschise şi weekend-ul viitor cand se astepata aglomeratie si mai mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰