Antena Meniu Search
x

Călin Farcaş s-a stins în braţele mamei. Sfâşiată de durere, femeia povesteşte ultimele clipe din viaţa fiului ei (Video)

Călin Farcaş s-a stins din viață la numai 29 de ani. A murit în brațele mamei care i-a dat viață. 

Călin Farcaş s-a stins din viață la numai 29 de ani. A murit în brațele mamei care i-a dat viață. Spera să facă transplantul de plămâni, însă inima i-a cedat.​

Tânărul braşovean care a mobilizat mii de români pentru cauza sa, Călin Farcaș a pierdut lupta cu viața. S-a stins, aseară, la Institutul Marius Nasta din Capitală. 

Călin a sperat până în ultima clipă că va face transplantul de plămâni. Nu s-a mai pus problema deplsării în India, așa cum inițial găsise soluția. Era mult prea slăbit și un drum cu avionul până acolo l-ar fi pus în pericol.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu aproape două săptămâni primise documentele pentru un transplant la o clinică privată din Brașov, care în ultima clipă a ajuns la concluzia că starea de sănătate a lui Călin este prea gravă ca să intervină.

Sistemul medical românesc este vinovat, spune tatăl lui Călin în lacrimi. Niște nenorociți, au lăsat băiatul să moară. Ar fi putut fi salvat încă din 2016, după ce a primit diagnosticul. Dar nu au făcut nimic cei de la minister.

Părinţii lui Călin povestesc despre ultimele clipe ale fiului lor. 

Cazul lui Călin Farcaş a devenit cunoscut în luna aprilie când, în scaunul cu rotile şi cu aparatul de oxigen lângă el, a protestat în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov ca să-şi ceară dreptul la viaţă.

A cerut accelelrarea procedurilor de transplant din România. 

„Împreună trebuie să tragem un semnal de alarmă faţă de sistemul nostru de sănătate, care, în timp, a ajuns la acest stadiu, să nu îţi mai poată acorda ajutorul de care ai nevoie. În această situaţie sunt eu acum, dar mâine poate fi oricine, acesta este crudul adevăr, deşi nu mi-aş dori ca cineva să treacă prin ce trec eu acum. Cerem două lucruri simple, garantate de Constituţia României: dreptul la viaţă şi dreptul la sănătate. Eu unul am de gând să lupt până în ultima clipă“, spunea Călin, la protestul din luna aprilie. 

Tânărul a încercat să se trateze în străinătate, dar cele mai multe clinici l-au refuzat pentru că România nu mai are un acord cu Eurotransplant. 

A reuşit să strângă 200.000 de euro pentru transplant, dar în lipsa acordului operaţia nu se putea face în Europa. S-a optat pentru India, dar până au fost gata toate actele a fost prea târziu. Călin a pierdut lupta cu viaţa aseară, la doar 29 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Călin Farcaş s-a stins în braţele mamei. Sfâşiată de durere, femeia povesteşte ultimele clipe din viaţa fiului ei (Video)