Campania "Alege Oaia" a dat startul unui adevărat festin, în Buzău
Importăm mâncare de miliarde de euro, când avem produse tradiţionale la care ar pofti orice străin. Şi nimic nu întrece gustul românesc.
Importăm mâncare de miliarde de euro, când avem produse tradiţionale la care ar pofti orice străin. Şi nimic nu întrece gustul românesc. S-au convins de asta toţi cei care astăzi au gustat din brânza de burduf, cârnaţii afumaţi şi berbecul la proţap vândute într-un târg din Buzău. Primul care şi-a umplut sacoşa a fost ministrul Petre Daea. Dulceaţa de lapte l-a sedus pe loc.
Când cârnaţii sfârâie pe grătar şi carnea se perpeleşte la jar, ştii că în oraş a ajuns Petre Daea.
Ministrul Agriculturii n-a rezistat în faţa tarabelor încărcate cu produse tradiţionale. A cumpărat câte puţin din toate.
Şi nimeni n-a rămas indiferent în faţa bunătăţilor aduse de producători din tot Buzăul. Brânza de oaie a stat la loc de cinste, alături de cârnaţii şi pastrama puse la uscat.
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
- DIICOT trebuie dea înapoi drogurile confiscate de la un cuplu. Cum s-a ajuns la premiera din justiția României
- Bogdan Peşchir rămâne în arest preventiv. Doar unul dintre judecători a considerat că trebuie eliberat
- Ce ar putea păţi românii care fac zgomot şi îşi deranjează vecinii. Măsura s-ar aplica şi la oraş şi la sat
Dar cel mai fierbinte punct al târgului a fost berbecul la proţap. Mare cât să sature toată mulţimea şi rumenit încet la jar.
Campania Alege Oaia le dă speranţe fermierilor români.
Nici cei care au ales porcul n-au plecat flămânzi. Au găsit pastramă cu 28 de lei kilogramul, jambon cu 26 de lei şi scăriţă afumată, la numai 19 lei un kilogram. Toate, făcute în România. Şi nu cu mult mai scumpe decât produsele din supermarket, aduse de la mii de kilometri şi deseori tratate cu substanţe chimice.
În era în care am ajuns să importăm alimente de peste 5 miliarde de euro, în mai puţin de un an, e mai important ca niciodată să ne întoarcem la tradiţii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰