Antena Meniu Search
x

Campania "Alege Oaia" a dat startul unui adevărat festin, în Buzău

Importăm mâncare de miliarde de euro, când avem produse tradiţionale la care ar pofti orice străin. Şi nimic nu întrece gustul românesc.

Vezi și

Importăm mâncare de miliarde de euro, când avem produse tradiţionale la care ar pofti orice străin. Şi nimic nu întrece gustul românesc. S-au convins de asta toţi cei care astăzi au gustat din brânza de burduf, cârnaţii afumaţi şi berbecul la proţap vândute într-un târg din Buzău. Primul care şi-a umplut sacoşa a fost ministrul Petre Daea. Dulceaţa de lapte l-a sedus pe loc.

Când cârnaţii sfârâie pe grătar şi carnea se perpeleşte la jar, ştii că în oraş a ajuns Petre Daea. 

Ministrul Agriculturii n-a rezistat în faţa tarabelor încărcate cu produse tradiţionale. A cumpărat câte puţin din toate. 

Şi nimeni n-a rămas indiferent în faţa bunătăţilor aduse de producători din tot Buzăul. Brânza de oaie a stat la loc de cinste, alături de cârnaţii şi pastrama puse la uscat. 

Dar cel mai fierbinte punct al târgului a fost berbecul la proţap. Mare cât să sature toată mulţimea şi rumenit încet la jar. 

Campania Alege Oaia le dă speranţe fermierilor români. 

Nici cei care au ales porcul n-au plecat flămânzi. Au găsit pastramă cu 28 de lei kilogramul, jambon cu 26 de lei şi scăriţă afumată, la numai 19 lei un kilogram. Toate, făcute în România. Şi nu cu mult mai scumpe decât produsele din supermarket, aduse de la mii de kilometri şi deseori tratate cu substanţe chimice.

În era în care am ajuns să importăm alimente de peste 5 miliarde de euro, în mai puţin de un an, e mai important ca niciodată să ne întoarcem la tradiţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Campania "Alege Oaia" a dat startul unui adevărat festin, în Buzău