Antena Meniu Search
x

Când se încheie greva șoferilor în Capitală. Discuții între Nicușor Dan și 20 de lideri din sindicatul STB

Greva Societăţii de Transport Bucureşti blochează în continuare Capitala. Sunt peste 2 milioane de oameni afectaţi într-un fel sau altul de faptul că angajaţii STB nu s-au întors la muncă nici în această dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 13:36

Vezi și

Greva șoferilor STB de joi a fost declarată ilegală de Tribunalul Bucureşti, cu toate astea, este deja a doua zi în care autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele stau în depouri, iar oamenii degeaba în staţii. Negocieri sunt multe, cele de dimineaţă au durat 4 ore, dar la fel de multe sunt şi nemulţumirile. Sindicaliştii cer în continuare salarii mai mari, condiţii mai bune şi demiterea directorului STB. Conducerea STB a ameninţat cu concedieri după greva care a paralizat Capitala.

”Acest moment şi toată situaţia pe care o avea este o atitudine total iresponsabilă, generată din ambiţia unui lider de sindicat (n.r. Vasile Petrariu). Bineînţeles că sunt probleme în STB, dar ca să le rezolvi există paşi legali, căi de dialog există o obligaţie legală de-a asigura 30 la sută din serviciul public.” a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

”Concret, propun deschiderea renegocierii CCM. Azi voi retransmite sindicatului acest lucru, chiar începând cu ziua de luni. Conditionând ca angajații trebuie să intre astăzi pe traseu. Rugămintea mea e ca angajaţii să intre pe traseu.” a declarat Adrian Criț, director STB. 

Chiar la această oră sunt discuţii pe subiect. Dar nu sunt chiar negocieri de data asta. Primarul tocmai i-a anunţat pe reprezentanţii STB că trebuie să respecte legea. 

Pe acelaşi subiect

Când vom putem circula normal în Capitală?

"Când putem circula normal în Capitală? O întrebare la care nici primarul Nicușor Dan, nici Adrian Criț, directorul STB nu au știut să răspundă azi. Cert este că primarul este la masa negocierilor cu 20 de lideri din sindicatul STB. Nicuşor Dan vrea să afle ce probleme poate rezolva rapid astfel încât greva STB să se poată încheia chiar azi. Primarul vrea să le mai comunice o dată decizia Tribunalului București care spune că angajații STB trebuie să iasă de urgență pe traseu.

 Nu s-a întâmplat asta, șoferii au ținut și azi în depouri mijloacele de transport public. Surpriza zilei, la ora 11, doi vatmani STB au scos tramvaiele din depou și au circulat pe linia 1. Angajații cer salarii mai mari, renogocierea contractului colectiv de muncă și demiterea directorului Adrian Criț. Nicușor Dan a ajuns azi dimineața la sediul STB înainte de ora 6, cu un taxi. 

Acesta a negociat preț de 4 ore și a avut discuții cu directorul STB. Singura concluzie după aceste discuții a fost că trebuie să înceapă negocierile cu sindicaliștii iar angajații să revină la muncă. Dacă greva va dura prea mult iar situația de criză din Capitală va trena, atât liderii de sindicat cât și angajații riscă să fie concendiați.” a transmis reporterul Observator Andreea Milea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Când se încheie greva șoferilor în Capitală. Discuții între Nicușor Dan și 20 de lideri din sindicatul STB