Antena Meniu Search
x

Video Când se închid Transfăgărăşan şi Transalpina. Drumarii nu mai ţin cont de lege, ci de vreme

Transalpina şi Transfăgărăşan nu se mai închid după lege, ci după vreme. Drumarii ar fi trebuit să blocheze la sfârşitul lunii accesul auto pe cele mai spectaculoase drumuri turistice din România, dar toamna nefiresc de caldă schimbă regula. Vestea îi bucură pe turişti, dar mai ales pe prorpietarii de hoteluri şi pensiuni. Până acum, se plângeau că pierd clienţi şi bani din cauza restricţiilor.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 19:52

Vezi și

Până acum, circulația pe Transalpina se închidea la începutul lui noiembrie şi se deschidea, cel mai devreme, la mijlocul lunii iunie. Toamna târzie lasă turiştii să se bucure şi de cel mai înalt drum din România. Tronsonul din Transalpina, cuprins intre Rânca şi Obarşia Lotrului, rămâne deschis până la prima ninsoare. Şi programul de circulaţie a fost prelungit cu două ore. Anul trecut, drumarii au vrut să închidă Transalpina la sfârşitul lui octombrie. Proprietarii de pensiuni s-au revoltat, însă, pentru că vremea era frumoasă, iar turiştii sunau să facă rezervări. Aşa că drumul s-a închis abia la prima zăpadă, care a căzut după mijlocul lui noiembrie.

Vor fi închise la cel mai mic semn că apar riscuri pentru turişti

"Dacă Transalpina este închisă, deja s-a închis peste 50% din posibilităţile de a mai face încasări şi de a mai avea turişti", a declarat Constantin Pănescu, hotelier. Regulamentul de funcționare s-a schimbat şi pe Transfăgărăşan. Turiştii pot admira drumul de la peste 2.000 de metri altitudine până la prima ninsoare. Transfăgărăşan e una dintre cele mai cunoscute şosele de mare altitudine din România. Peste 1.000 de vehicule circulă zilnic pe aici. În acest an, şoseaua a fost deschisă pe 21 iunie.

Responsabilii de la compania de drumuri verifică zilnic Transalpina şi Transfăgărăşanul. Le vor închide la cel mai mic semn că apar riscuri pentru turişti. "Trebuie să existe un strat aşternut de zăpadă pe care să nu-l putem îndepărta şi temperaturile să scadă astfel încât de seara până dimineaţa să fie drumul îngheţat", a declarat Tudor Duţu, director regional DRDP Braşov. Cu 3-4 ani în urmă, pe vremea aceasta, Transalpina şi Transfăgărăşanul erau închise - deja se adunase multă zăpadă pe ele. Echipele de la deszăpezire lucrau zi şi noapte, pe viscol, ca că cureţe şoselele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Când se închid Transfăgărăşan şi Transalpina. Drumarii nu mai ţin cont de lege, ci de vreme