Antena Meniu Search
x

Video "Când urlă marea, este clar că cere o victimă". Tânăr de 19 ani, la un pas de moarte după ce s-a aruncat de pe dig, în Eforie Nord

La Eforie Nord, un tânăr de 19 ani a sărit de pe dig și a ajuns în stare gravă la spital. Salvamarii spun că, deşi zonele periculoase de pe litoral sunt marcate cu pancarte și afișe, mesajele sunt ignorate de mulți turiști. Atenţie însă! Curenții marini pot să apară și la mal. Zona digurilor este foarte periculoasă, iar gropile formate în nisip sunt adevărate capcane. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.07.2022, 19:56

Vezi și

"Dar pe ce l-a luat? Uite, pe targă. Uite-l în spate. Uite acolo, pe şenilată îl duce". Tânărul de 19 ani a vrut să înoate într-o zonă periculoasă fără să țină cont de avertismentele salvamarilor. A fost la un pas de moarte după ce s-a lovit la cap în pietrele ascunse sub valuri. De altfel, în Eforie Nord salvatorii duc zilnic luptă de convingere cu turiștii. 

Turiştii se aventurează în zone periculoase, deşi moartea "pândeşte" sub valuri

"După cum vedeţi, turiştii îşi mai arată muşchii, câte unul mai înoată până în larg. Pe acolo trec ambarcaţiuni şi vreo ambarcaţiune n-o să-i vadă, o să treacă peste ei. Este unul chiar în gura portului, mai e unul care se întoarce. Sunt ... na. Sunt temerari. Suntem foarte vigilenţi să nu se întâmple accidente", mărturiseşte Gelu Vătămănescu, șef salvamari Eforie. 

Cele mai periculoase zone de pe întreg litoralul romanesc sunt cele din sudul stațiunilor. Neptun, Olimp Jupiter și Mangalia au plaje unde se formează curenți puternici, iar zonele dintre diguri devin capcane ale morții pentru turiștii care se avântă fără să țină cont de pericol. "Când urlă marea, este clar că cere o victimă pe plaja din Mangalia. Se formează niște curenți fantastici, se ridica niște valuri din senin de te sperii și migrează gropile. Din cauza nisipurilor, curenții și-au schimbat traiectoria și lovesc aici, la noi", explică Vasile Borteș, șef salvamari Mangalia.

Pe acelaşi subiect

"În Costineşti, deşi scăldatul în zona digului este interzis, totuşi unii dintre turişti ignoră acest avertisment şi continuă să înoate într-o zonă plină de pietre, unde pericolul este foarte mare", arată Andreea Filip, reporter Observator. Aici, salvamarii stau în permanenţă cu caiacul. În cea mai populată zonă de pe plajă s-a format o groapă imensă. "Când e furtună, e o groapă care duce undeva spre 40 de metri. Acolo se rupe curentul şi abia reuşim să-i scoatem", spune Nicu Serafim, șef salvamari Costineşti. 

Digul din Mamaia unde riscul de înec este uriaş

În Mamaia, cele mai multe probleme sunt în zona unui dig. "Când este vreme nefavorabilă, rugăm turiştii să nu se aventureze prea aproape de acel dig. Sunt curenţi, valuri. Îi poate trage sub pietre", povesteşte un salvamar din Mamaia. În urmă cu doua săptămâni, un tânăr a murit după ce a sărit de pe dig la Costinești

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Când urlă marea, este clar că cere o victimă". Tânăr de 19 ani, la un pas de moarte după ce s-a aruncat de pe dig, în Eforie Nord