Antena Meniu Search
x

Video Când va fi pus în circulaţie primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Călătorii, nerăbdători: "Mă bucur foarte mult"

Moment istoric în ţara noastră. Primul tren electric cumpărat de România a ajuns ieri în Gara de Nord. Este prima garnitură nouă cumpărată de statul român după mai bine de 20 de ani de la ultima achiziție de trenuri. Până la finalul anului viitor, alte 37 de rame electrice vor fi livrate României.  

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 05.12.2023, 08:43

Când va fi pus în circulaţie primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Călătorii, nerăbdători: "Mă bucur foarte mult"
Când va fi pus în circulaţie primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Călătorii, nerăbdători: "Mă bucur foarte mult"

A fost nevoie de mai bine de 20 de ani ca România să reuşească să cumpere un tren nou. Înainte să fie scos pe traseu, va trebui să trecă prin mai multe teste statice şi dinamice. 

Ştefan Roşeanu, preşedinte ARF: În momentul în care autorităţile responsabile cu siguranţa circulaţiei feroviare vor da undă verde pentru a-l pune în circulaţie cu călători în deplină siguranţă, îl vom pune la dispoziţia CFR Călători. Undeva între Crăciun si anul nou vom putea face acest lucru.

Garnitura prinde o viteză de până la 160 de km pe oră

Cu o valoare de peste un milion de euro, garnitura prinde o viteză de până la 160 de km pe oră şi este dotată cu cele mai noi tehnologii.

Pe acelaşi subiect

Ana Grigore, reporter Observator: Trenul este format din şase vagoane şi numără nu mai puţin de 351 de locuri. Este dotat cu wifi, prize tip usb şi va avea şi o zonă unde călătorii vor putea lua masa.

Gabriel Stanciu, director companie producătoare: Caroseria este din aluminiu, foarte important, ceea ce îi oferă rigiditate mai mare şi rezistenţă în timp. Este un tren lansat în 2018 şi livrat în Italia, Olanda, România şi urmeaza şi Germania şi Danemarca. 

Mecanic tren: Poţi să zici ca lucrezi relaxat

Robert Vintilă este mecanic de tren şi abia aşteaptă momentul în care va conduce noua locomotivă.

Robert Vintilă, mecanic tren: E altceva. Una e să mergi cu astea vechi şi alta e să ai ceva nou. Poţi să zici ca lucrezi relaxat şi nu mai ai stresul şi oboseala că ba rămas defect cu aia, ba cu aia. Călătorii normal că sunt nervoşi.... Ăsta nu mai rămâne defect, nu are cum.

Călătorii, nerăbdători să circule cu noul tren

Şi călătorii sunt nerăbdători. 

Călător: Mă bucur foarte mult pentru apariţia pe căile noastre a noilor trenuri.

Călător: Eu aştept cu nerăbdare să intre pe ruta pe care o frecventez eu cel mai des, Bucureşti Suceava.

Reporter: Ce probleme ai întâmpinat cu trenurile pe care noi le avem în prezent?

Călător: Clasica problemă şi cred că cea mai mare este întârzierea.

Trenul face parte dintr-o serie de 37 de garnituri care vor ajunge în ţara noastră până la finalul anului viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Când va fi pus în circulaţie primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Călătorii, nerăbdători: "Mă bucur foarte mult"