Antena Meniu Search
x

Foto Candidată de 45 de ani la BAC, prinsă cu "pix inteligent" la proba de istorie. Cum și-au dat seama supraveghetorii

O femeie de 45 de ani a fost eliminată marţi de la examenul de Bacalaureat, pentru tentativă de fraudă.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 16:00

tentativă de fraudă la Bacalaureat, în Galați
Candidată de 45 de ani la BAC, prinsă cu "pix inteligent" la proba de istorie. Cum și-au dat seama supraveghetorii - Shutterstock (imagine ilustrativă) / ISJ Galați

"Ieri, în cadrul probelor de BAC, la istorie, a fost surprinsă o candidată având asupra ei un dispozitiv de comunicare cu exteriorul. Dispozitivul era sub formă de pix, pe care îl muta de la ureche la gură pentru a putea să comunice. Din fericire, supraveghetorii au observat acest lucru, a fost înregistrat și pe camere, au anunțat președintele comisiei, care imediat a procedat conform metodologiei la eliminarea candidatei din examen și la imposibilitatea acesteia de a mai susține următoarele două sesiuni. Menționăm faptul că această candidată era dintr-o promoție anterioară", a declarat Adrian Silvestru, purtătorul de cuvânt al ISJ Galați.

Potrivit calendarului de desfăşurare a Bacalaureatului, sesiunea de vară, marţi a avut loc proba la matematică.

"Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon", a declarat pentru Viaţa Liberă preşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu.

Femeia, pe lângă faptul că a primit nota 1,00, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Candidată de 45 de ani la BAC, prinsă cu "pix inteligent" la proba de istorie. Cum și-au dat seama supraveghetorii