Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caniculă în România. Temperaturile extreme au topit asfaltul pe drumul spre munte. Avertismentul făcut de ANM

Trebuie să ne pregătim pentru o vară fierbinte! Iunie a venit cu temperaturi care s-au apropiat de recordul ultimilor 60 de ani. Au fost 33 de grade Celsius în sudul ţării, iar la munte asfaltul s-a topit. Şi este abia începutul. Urmează trei luni de foc.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 20:30

Trebuie să ne pregătim pentru o vară fierbinte! Iunie a venit cu temperaturi care s-au apropiat de recordul ultimilor 60 de ani. Au fost 33 de grade Celsius în sudul ţării, iar la munte asfaltul s-a topit. Şi este abia începutul. Urmează trei luni de foc, anunţă meteorologii. Iar seceta va fi principala problemă.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în prima zi de vară a fost de 34 de grade celsius, în Giurgiu. Iar astăzi Bucureştiul nu a fost departe de a atinge acest record. S-au înregistrat 33 de grade. Dogoarea i-a luat prin surprindere pe cei care au ieşit din case şi au dat peste un aer fierbinte. 

Anormal de cald a fost în majoritatea zonelor din ţară. Au fost cu aproape 10 grade celsius peste normalul acestei zile. În Bacău, un tată şi copiii lui au găsit răcoarea sub jetul de apă care uda gazonul. 

Vezi și

Turiştii care au căutat răcoarea muntelui au crezut că au nimerit la plajă. 

În drumul spre munte, din cauza traficului extrem de aglomerat, dar şi a căldurii, asfaltul a început să se topească.

La munte, va ploua, iar la mare va fi şi mai cald în zilele următoare, anunţă meteorologii. 

MEDA ANDREI, meteorolog ANM:

Sâmbătă şi duminică o vreme foarte plăcută la mare. Temperaturi, este adevărat, puţin mai scăzute decât în restul ţării, să nu depăşească mercurul din termometre după-amiaza 25 de grade Celsius la umbră. Dar la soare va fi mult mai bine. În apa mării uşor peste 20 de grade Celsius, aşadar se poate face şi baie.

Cele trei luni de vară se anunţă a fi secetoase,. Vor fi multe episoade de caniculă şi precipitaţii slabe. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Caniculă în România. Temperaturile extreme au topit asfaltul pe drumul spre munte. Avertismentul făcut de ANM