Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia

Un cântăreț de muzică populară a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău urmărea mai multe siteuri de anunțuri, contacta vânzătorii, se întâlnea cu ei, iar marfa o plătea cu bani falși. Când păgubiții s-au prins că banii sunt falși, au făcut plângere la poliție.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 13:52

Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia - Facebook

Interpretul a fost ridicat de polițiști și dus la audieri, după care a fost reținut. În apartamentul său, oamenii legii au găsit o sumă mare de lei. Mașina, despre care se crede că a fost cumpărată tot cu bani falși a fost ridicată.

Pe numele lui Daniel Sabău a fost întocmit dosar penal pentru înșelăciune și punerea în circulație de bancote falsificate. Banii falși ar fi fost aduși din Italia.

Ce spun oamenii legii

Articolul continuă după reclamă

La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în judeţul Timiș, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Pe acelaşi subiect

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 29 de ani, care, în perioada august 2022 – septembrie 2023, ar fi achiziționat diverse bunuri oferite spre vânzare pe platformele online, plătind contravaloarea acestora cu bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 de euro.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 12.700 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți şi ridicați 36.400 de euro, un autoturism și un telefon mobil.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, de 29 de ani.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timișoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală şi de prezumţia de nevinovăţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia