Antena Meniu Search
x

Video Cantitate uriașă de mercur găsită în Argeș. Primar: "Cum i-o fi trecut cuiva prin cap să aibă acest mercur şi cu ce scop?"

Două sticle cu mercur au fost descoperite în uscătoria unui bloc din Argeș. Locatarii şi-au dat seama de pericol când una dintre sticle s-a spart şi au văzut pete de substanţă pe podea. Speriaţi, oamenii au sunat la 112. Anchetatorii au deja un cerc de suspecţi, printre ei chiar locatarul care a chemat poliţia

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 23:35

Vezi și

Alarma s-a dat aseară. Substanţa periculoasă a fost descoperită, aparent din greşeală, de unul dintre locatari, care a intrat în uscătorie. Locatarii şi-au dat seama că substanţa e de fapt mercur şi au sunat imediat la 112. În câteva minute, blocul a fost împânzit de pompieri, poliţişti şi echipaje specializate în manevrarea substanţelor periculoase. Zona a fost sigilată şi locatarii au fost rugaţi să rămână în case. 

Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel: Mercurul este cea mai puternică otravă şi e o cantitate absolut uriaşă, două recipiente fiecare de câte un litru. Cum i-o fi trecut cuiva prin cap să aibă acest mercur şi cu ce scop?

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: În cauză se desfăşoară verificări de către poliţiştii serviciului arme şi substanţe periculoase pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

Fiecare centimetru din uscătorie a fost periat de pompierii ISU

Pe acelaşi subiect

Marius Berevoianu, ISU Argeş: Până la acest moment s-a colectat aproximativ un litru de substanţă, greutatea acestuia este estimată undeva la 13 kilograme. Este o cantitate cu care nu ne întâlnim în fiecare zi. 

Au fost trimise mostre la un laborator specializat pentru a stabili oficial că este vorba de mercur. 

Locatarii sunt speriaţi şi le e greu să creadă că un vecin i-ar pune în pericol cu bună-ştiinţă. 

Poliţia are deja un cerc de suspecţi. Printre ei, spun sursele Observator, s-ar număra chiar şi bărbatul care a făcut descoperirea. Comercializarea mercurului e ilegală la noi în ţară. Pe piaţa neagră, un kilogram din substanţa toxică se poate vinde cu aproximativ două mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cantitate uriașă de mercur găsită în Argeș. Primar: "Cum i-o fi trecut cuiva prin cap să aibă acest mercur şi cu ce scop?"