Antena Meniu Search
x

Video Capitala, între marşul Pride şi mitingul Noua Dreaptă. Comunitatea LGBT şi-a cerut drepturile apărate şi de CEDO. Apărătorii familiei tradiţionale au tămâiat Piaţa Victoriei

Două mitinguri cu obiective opuse au început astăzi în acelaşi loc din Bucureşti - Piaţa Victoriei. Dimineaţa s-au adunat acolo membrii din Noua Dreaptă, care militează pentru familia tradiţională. 100 de oameni, cu icoane şi tămâie. Acum este în plină desfăşurare marşul PRIDE. Comunitatea cere dreptul la căsătorie şi adopţie pentru persoane de acelaşi sex. Organizatorii se aşteaptă la peste 20.000 de participanţi.

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 21:21

Vezi și

După amiază, pe versurile Internaţionalei, comunitatea LGBTQ a luat locul activiştilor pentru familia tradiţională în Piaţa Victoriei. În haine colorate, cu baloane şi steaguri curcubeu, tinerii au ieşit în stradă să ceară educaţie sexuală în şcoli şi dreptul persoanelor de acelaşi sex să se căsătorească şi să adopte copii.

Antonela: Vreau să fiu şi eu mireasă în România. De ce nu, dacă iubirea nu cunoaşte limite, de ce să cunoască în România limite.

Pentru mulţi, marşul Pride este şansa de a-şi recunoaşte în public identitatea sexuală.

Tânăr: Noi existăm, dar asta vine în România cu nişte frici, frica de a te expune în public, frica de a fi cine eşti cu adevărat.

La ora 18, peste 10.000 de membrii LGBTQ au pornit spre Palatul Parlamentului. Printre ei, sunt şi străini care locuiesc în România.

CEDO a obligat România să respecte dreptul la viaţa privată şi la familie şi în cazul comunităţii LGBTQ. Guvernul poate fi penalizat cu peste 100.000 de euro pentru fiecare zi în care întârzie să pună în aplicare decizia Curţii Europene. De aceea, Guvernul lucrează acum la o ordonanţă de urgenţă. Străinii căsătoriţi în UE cu o persoană de acelaşi sex din România vor avea dreptul să ceară viză sau drept de şedere la noi în ţară pentru continuarea vieţii de familie.

Participanţii la marşul normalităţii au sfinţit Calea Victoriei

Marşul normalităţii a început cu o rugăciune în Piaţa Victoriei. Cu icoane şi busuioc în mână, plus pancarte şi drapele, peste 100 de oameni au cerut să nu fie legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Bărbat: Susţinem familia naţională tradiţională mondială cum Dumnezeu a lăsat-o.

Bărbat: E tămâie de la biserică ca să se mai îmblânzească mânia lui Dumnezeu, să se mai risipească duhurile necurate.

După ce s-au rugat şi au tămâiat în jurul lor, participanţii care contestă căsătoriile gay au plecat în marş spre Patriarhie. Printre protestatari au fost şi adolescenţi de 16 ani, foarte siguri de filosofia de viaţă pe care o susţin.

Tineri: Căsătoriile dintre două persoane de acelaşi sex nu este permis in codul civil. Susţin cauza şi vreau să fac şi eu ceva decât să stau prin cluburi.

Asociaţia Noua Dreaptă şi-a încheiat protestul la Patriarhie, cu o binecuvântare şi încă o rugăciune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Capitala, între marşul Pride şi mitingul Noua Dreaptă. Comunitatea LGBT şi-a cerut drepturile apărate şi de CEDO. Apărătorii familiei tradiţionale au tămâiat Piaţa Victoriei