Cărăuş de droguri, prins pe Otopeni. A stat 5 zile cu 150 de grame de stupefiante în stomac

De Redactia Observator.
Publicat: 01.07.2019, 20:36.
Actualizat: 01.07.2019, 20:40

Cinci zile cu aproape 150 de grame de cocaină ascunse în stomac! Este aventura periculoasă prin care a trecut cărăuşul de droguri prins pe aeroportul Otopeni. După ce a străbătut jumătate de planetă, din Brazilia până în România, l-a dat de gol un scanner folosit de poliţiştii de frontieră români.

Cinci zile cu aproape 150 de grame de cocaină ascunse în stomac! Este aventura periculoasă prin care a trecut cărăuşul de droguri prins pe aeroportul Otopeni. După ce a străbătut jumătate de planetă, din Brazilia până în România, l-a dat de gol un scanner folosit de poliţiştii de frontieră români. La controlul cu raze X, au făcut descoperirea şocantă.

Mariana Stanca, asistent medical radiologie Poliţia de Frontieră: Uitaţi-vă, cât de mari sunt! Se văd chiar şi cu ochiul liber, în tot organismul

Sunt nu mai puţin de 18 capsule pline cu droguri. Aproape 150 de grame de cocaină, pe care tânărul cărăuş le-a înghiţit, sperând să scape astfel de controalele poliţiştilor de frontieră.

În plus, a încercat să i se piardă urma alegând o rută complicată.

Un ofiţer DCCO spune că "pentru a evita analizele de risc, cetăţeanul ucrainean s-a deplasat de la Kiev la Paris, apoi la Otopeni, Barcelona şi Sao Paulo".

În Brazilia a înghiţit drogurile şi apoi s-a întors în Bucureşti tot prin Barcelona. Dar tocmai traseul neobişnuit le-a atras atenţia autorităţilor române, care au intrat pe fir şi l-au oprit pe aeroportul Henri Coandă.

Alexandra Popescu, purtător de cuvânt IGPF: Colegii mei au solicitat autorităţilor vamale să efectueze un control amănunţit asupra bagajelor bărbatului şi asupra bărbatului

După ce i-au fost controlate bagajele, bărbatul a fost pus în faţa aparatului cu raze X. Imediat a început să se agite, iar poliţiştii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă cu el.

Ofiţerul DCCO spune că "se afla doar într-o stare de letargie, având o perioadă de 48 de ore în care mâncase foarte puţin şi băuse foarte puţin".

Cinci zile a stat individul cu stupefiantele în stomac. Şi-a asumat un risc uriaş.

Mariana Stanca, asistent medical radiologie Poliţia de Frontieră: În caz că această caşetă se topea în stomac din cauza sucului gastric, el putea să moară pe loc

De la aeroport, suspectul a fost dus direct la spital, unde sub pază permanentă şi ajutat de medici a eliminat stupefiantele. După ce a scăpat de pericol, a ajuns la DIICOT.

La audieri, ucraineanul le-a spus procurorilor DIICOT că a fost trimis în Brazilia să aducă o sumă impresionantă de bani, nicidecum produse stupefiante, ajuns acolo, însă, omul de legătură i-a pus în braţe 100 de capsule de cocaină pe care l-a pus să le ingereze, însă el nu a reuşit să înghită decât 18.

Traficanţii îi promiseseră în schimbul transportului suma de 4 mii de euro, din care cărăuşul nu a primit, însă, decât 500. Anchetatorii bănuiesc că nu e primul transport al individului, care până acum ar fi folosit alte rute.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.