Care sunt urmările unui accident care se produce la doar 15 km/h. "Toţi ar trebui să poarte centură"
Şoferi, atenţie la neatenţie! Deşi poate părea tentant pentru mulţi conducători auto, de fiecare când încercăm să păcălim centura de siguranţă, viaţa noastră poate atârna de un fir de aţă. Pornind de la această realitate cumplită, poliţiştii sibieni i-au invitat pe şoferi, dar şi pe pasageri, să participe la un experiment inedit. Cu ajutorul unui simulator, rând pe rând, aceştia au simţit pe pielea lor forţa unui impact la doar 15 km la oră.
- Şedinţa crucială de la CCR s-a încheiat. Judecătorii urmează să dea motivarea în cazul Dianei Şoşoacă. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- PNL vrea alianţă cu toată dreapta după eliminarea Dianei Şoşoacă. Acuză că Marcel Ciolacu şi-a aranjat turul 2 cu George Simion
Aşa şi-au început ziua mai mulţi şoferi curajoşi din Sibiu. Un experiment inedit care i-a făcut să se gândească de două ori înainte de a mai ignora regulile de circulaţie. Deşi pare greu de crezut, acest impact se poate produce la doar 15 km la oră. Nepurtarea centurii de siguranţă poate aduce urmări grave.
"Dacă v-ar fi luat prin surprindere, impactul l-aţi fi resimţit şi mai puternic de atât. Pentru că dumneavoastră aţi fost fixată cu picioarele în podea". Viteza este de asemenea un factor care face diferenţa dintre viaţă şi moarte. "Impactul destul de puternic, se simte un pic. Cu cât e mai mare viteza şi impactul e mult mai puternic. Ar fi foarte grav, direct cu capul de volan, de altele, te loveşti".
Astfel, rând pe rând, participanţii au fost convinşi de importanţa purtării centurii de siguranţă. "Toată lumea ar trebui să poarte centură, în special în spate, pentru că ne putem lovi din orice obiect din maşină".
"Întâlnim multe situaţii în care apreciază, cei care stau pe scaunele din sapte că centura nu îi ajută. Ea este obligatorie, atât pentru cei care ocupă locurile din faţă, cât şi pentru cei de pe bancheta din spate", explică Ionuţ Natea, IPJ Sibiu.
Iar pentru a întări această convigere, participanţii au urmărit clipul unui accident produs la pornirea maşinii de pe loc. Experimentul face parte din campania Roadpol-Sfety Days, derulată la nivelul tuturor ţărilor din Uniunea Europeană pentru creşterea gradului de sigurantă în trafic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰