Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Carne periculoasă în pieţe. Răspunsul unei femei care vinde ciocănele nepăstrate la rece: 'Rezistă! Le puneţi când ajungeţi acasă!'

Odată cu căldura, atenţie mare la carnea pe care o cumpăraţi! În cele mai multe pieţe marfa e păstrată la temperaturi periculos de mari.

de Redactia Observator

la 31.05.2018 , 21:01

Odată cu căldura, atenţie mare la carnea pe care o cumpăraţi! În cele mai multe pieţe marfa e păstrată la temperaturi periculos de mari. După prima zi de control, autorităţile au găsit nereguli grave. Iar echipa Observator a filmat marfa păstrată în condiţii improprii într-un depozit de carne şi brânză.

O vânzătoare are în vitrină ciocănele ţinute în condiţii improprii o foloseşte aceeaşi scuză pentru fiecare client care îi atrage atenţia că marfa nu este ţinută la rece: 'Sunt ele amorţite, rezistă! Le puneţi când ajungeţi acasă!'

Medicii ne avertizează, totuşi, că nu trebuie să ţinem carnea în soare nici măcar o oră. Se poate contamina cu bacterii periculoase, precum E-coli şi Salmonella.

Vezi și

Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară sunt însă de altă părere. Carnea congelată trebuie ţinută obligatoriu la -18 grade, iar cea proaspătă se păstrează la temperaturi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius.

OVIDIU ZVORISTEANU, director DSV:

Prima regulă este ca aprovizionarea să o facem din locuri autorizate sanitar-veterinar, trebuie să fim atenţia la spaţiile de unde cumpărăm, la cum arată produsele la momentul cumpării.

Controalele au dezvăluit că puţini sunt comercianţii cărora le pasă de sănătatea clienţilor. Inspectorii DSV au confiscat dintr-o singură hală nu mai puţin de o tonă şi jumătate de carne şi au dat amenzi de peste 40 de mii de lei.

E obligatoriu să fiţi atenţi la câteva detalii, atunci când cumpăraţi carne. 

IOSIF STEFANESCU, manager steak house: 

Ne putem da seama după textura cărnii şi după faptul că încă mai conţine lichid înăuntru, nu are fermitatea unei bucăţi care este deja maturată. Trebuie să identificăm producătorul, normal pe etichetă, trebuie să scrie şi când a fost sacrificat animalul, care este perioada de valabilitate în proaspăt.

Probleme sunt şi cu ouăle ţinute în soare şi vândute fără ştampilă. Peste 1.500 au confiscat inspectorii din cea mai mare piaţă din Bucureşti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Carne periculoasă în pieţe. Răspunsul unei femei care vinde ciocănele nepăstrate la rece: 'Rezistă! Le puneţi când ajungeţi acasă!'