Antena Meniu Search
x

O casă monument, construită la sfârşitul secolului 19 s-a prăbuşit, în Bucureşti

Casa, construită în cartierul Evreiesc din Capitală, s-a năruit complet, noaptea trecută. Nimeni nu locuia în clădirea lăsată de ani buni în paragină. Însă locatarii imobilului învecinat au tras o sperietură straşnică.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 11:28

Vezi și
  • Pompierii au venit de urgenţă la faţa locului şi au securizat zona.
  • Şase persoane din imobilul lipit de casa năruită au fost evacuate.

Nu au existat victime, însă şase persoane, care locuiau într-o casă alăturată, au fost evacuate.

Martor: S-a auzit o bubuitură, nu ştiam ce se întâmplă. Când am ieşit afară, era strada plină de praf.

Remus Rupa, grupul special de salvatori: Când am ajuns la locul intervenţiei am găsit o clădire parţial prăbuşită cu elemente de construcţie căzute pe stradă.

Pompierii au venit de urgenţă la faţa locului şi au securizat zona. Şase persoane din imobilul lipit de casa năruită au fost evacuate.

Remus Rupa, grupul special de salvatori: Aşteptăm să vină un expert şi după aceea putem lăsa persoanele să intre în clădire.

Clădirea este încadrată pe lista monumentelor arhitecturale de interes local, din Bucureşti. A fost construită la sfârşitul secolului 19. Ca multe alte clădiri de acest fel, însă, a fost lăsată să se degradeze.

Localnic: Demult trebuia să cadă asta, dar a căzut singură să nu o dea nimeni jos.

Potrivit legii, un monument istoric, a cărui restaurare este foarte costisitoare, nu poate fi demolat de proprietar. Însă dacă se prăbuşeşte de la sine, terenul poate fi apoi folosit. Oamenii din zonă spun că atât casa care s-a năruit, dar şi alte clădiri vechi din cartier au devenit adăpost pentru oamenii străzii sau pentru consumatorii de droguri.

Locatar: În capătul străzii se vând droguri. Poliţia nu face nimic. Noi ieşim cu copiii pe aici, găsim seringi, se iau la bătaie, aruncă cu pietre.

În Bucureşti există peste 2.000 de clădiri considerate de interes local datorită stilului arhitectural. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O casă monument, construită la sfârşitul secolului 19 s-a prăbuşit, în Bucureşti