Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola

Apar noi detalii şocante după arestarea Danei Marijuana. Cântăreaţa de hip-hop ar fi principalul furnizor de droguri în Vama Veche. Inclusiv copiii ar fi cumpărat de la ea pastile de ecstasy cu dozaj mare, care pot fi letale. Drogurile erau colorate şi denumite după un joc video popular. Tranzacţiile se făceau în casa de tip container a artistei, amplasată într-un loc izolat din staţiune. Iar clienţii aveau acces aici doar după ce rosteau parola: "doamna Dana." 

de Cristina Niță

la 24.08.2024 , 20:28

Casa container a Danei Marijuana din Vama Veche se transformase într-un veritabil magazin de droguri, spun surse din anchetă. Cântăreaţa le cerea clienţilor să nu-i scrie pe telefon, ca să nu existe dovezi ale tranzacţiilor. Îi primea direct la "prăvălie".

Dana Marijuana, afacere cu droguri în Vama Veche

În comunicarea cu Dana Marijuana, consumatorii erau nevoiţi să folosească codul scris pe container - doamna Dana. Femeia supraveghea zona de acolo, de sus, unde îşi pusese scaune. După ce vindea drogurile şi îşi lua banii, încuia containerul cu mai multe lacăte şi pleca.

Vezi și

Containerul se află la 500 de metri de orice casă locuită. A fost amplasat special în câmp deschis, la marginea staţiunii. De la postul de observaţie, Dana Marijuana vedea tot ce mişcă în jur. Se temea să nu fie filată de poliţie, spun surse din anchetă.

Pe acelaşi subiect

Surse: Ar fi vândut droguri inclusiv copiilor

În casa cântăreţei, clienţii găseau marijuana, ketamină, dar şi pastile de ecstasy. Surse din poliţie spun că erau cumpărate inclusiv de copii. 

Pastilele, denumite Super Mario, sunt extrem de priculoase. Pot conţine şi 300 de miligrame de MDMA, în condiţiile în care şi un dozaj de 150 de miligrame poate fi mortal. Mai grav, drogurile că au fost proiectate să aibă forma personajului de joc video tocmai pentru a-i atrage pe adolescenţi.

"Sunt tineri care fac analogia între libertate, între concerte, distracţie, festivaluri şi consumul de droguri. Deci clar există o cerere crescută. De aceea şi oferta este una bogată", explică Cătălin Ţone, toxicolog.

Dana Marijuana, prinsă drogată la volan

Dana Marijuana, pe numele ei real Dana Coteanu, a fost reţinută de poliţişti în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost prinsă drogată la volan, în apropiere de staţiunea 2 Mai. Ulterior, poliţiştii au percheziţionat containerul din Vama Veche, dar şi casele a doi complici, unde au găsit sute de pastile de ecstasy şi ketamină. Judecătorii au decis să o plaseze în arest preventiv pentru 30 de zile. Dar cei trei au ajuns mai întâi la Psihiatrie, pentru că intraseră în sevraj. 

"Tratamentul care i se aplică acum poate este o şansă pentru a se trata, pentru a se detoxifia şi apoi, dacă face paşii post cură are şanse să scape de acest viciu", spune Cătălin Ţone, toxicolog.

Cântăreaţa este cercetată acum pentru trafic de droguri. Dacă va fi găsită vinovată, poate face până la 15 ani de închisoare. De asemenea, poate rămâne fără custodia fiicei de 8 ani, care locuia cu ea în containerul din Vama Veche.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola