Antena Meniu Search
x

Euroinvent, expoziţia de invenţii şi inovaţii, şi-a premiat câştigătorii

În acest an, evenimentul s-a desfăşurat în mediul online, din cauza pandemiei. Marele Premiu Ştiințific a fost câştigat de un tânăr bio-inginer din Iaşi, care a înscris la Euroinvent un proiect inovator: un manechin inteligent, pe care studenţii de la medicină pot exersa tehnicile de prim ajutor şi resuscitare. Marele Premiu pentru cea mai bună invenţie românească de la Euroinvent a fost oferit de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partenerul educaţional al acestui eveniment.

de Redactia Observator

la 07.06.2020, 13:47

Vezi și
  • Cristian Fodor, câștigătorul Euroinvent 2020
  • Premiul, de 10.000 de lei

Cercetarea românească a scos anul acesta 230 de lucrări, înscrise în cadrul Euroinvent. Marele Premiu Științific, în valoare de 10.000 de lei, a fost câștigat de Cristian Fodor, un tânăr bioinginer, proaspăt absolvent și masterand al Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Andrei Victor Sandu, organizator - În acest an premiul pe medicină a fost cel mare, premiul de 10.000 de lei și Marele Premiu Euroinvent. Este un succes al școlii ieșene, un absolvent al acesteia a reușit să obțină acest premiu, de 10.000 de lei, acordat de Fundația Dan Voiculescu.

Cristian Fodor, câștigător Euroinvent 2020 - Îmi va fi de folos premiul, mai ales pe parte financiară, student fiind întotdeauna un mic ajutor financiar este binevenit.

Tânărul, bioniginer din Iași, a impresionat juriul celui mai mare salon de invenții din Europa de Est cu un echipament inovator pentru exersarea tehnicilor de prim ajutor. Invenţi sa oferă un feedback instantaneu atât vizual, cât și acustic sau tactil, persoanelor care sunt instruite în vederea dezvoltării abilităților de efectuare a tehnicilor de prim ajutor și resuscitare.

Cristian Fodor, câștigător Euroinvent 2020 - Lucrez la proiect de câțiva ani, cred ca din 2018, inițial proiectul nu arata asa, a suferit foarte multe modificări, inițial arăta ca un trepied, după a luat o formă anatomică. Este un manechin pentru suport didactic, pentru a învața tehnicile de resuscitare. Folosește principii noi, față de cele care sunt folosite în dispozitivele de pe piață. Este un simulator, mimează unele funcții vitale.

Cristian a participat la o ceremonie restrânsă, acolo unde i-a fost oferit premiul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Expoziţia de investiţii şi inovaţii Euroinvent a ajuns la cea de-a 12-a ediție.

Fundația Dan Voiculescu a acordat, tot în cadrul acestui eveniment, un Premiu de Recunoaștere Științifică, Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

Lăcrămioara Frasineanu, manager de proiect Senatul Științific - Premiile oferite de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României aduc o recunoaștere unor lucrări științifice înscrise la Euroinvent. Aceste lucrări au un potențial inovator în practica medicală, atât lucrarea domnului Fodor, care face referire la un simulator al funcției respiratorii, cât și lucrarea echipei de specialiști de la Universitatea Carol Davila.

La evenimentul din acest an au fost prezentate peste 500 de invenții și proiecte de cercetare, din peste 30 de țări. Euroinvent este un reper pentru lumea științifică, de aceea Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține în continuare parteneriatul educațional. Prin premiile oferite în ultimii cinci ani, în cadrul acestui eveniment, Senatul Științific încearcă să sprijine tinerii inventatori și să îi încurajeze să se implice în cariere științifice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Euroinvent, expoziţia de invenţii şi inovaţii, şi-a premiat câştigătorii