Video Cât a plătit statul să construiască o sală de sport la marginea unei păduri, în Gorj. Nefolosită cu anii, clădirea a rămas în paragină
Autorităţile dintr-o localitate din Gorj au făcut o sală de sport la marginea pădurii doar pentru că s-a putut, nu pentru că ar fi fost de folos. Neutilizată cu anii şi neîntreţinută, clădirea a rămas în paragină. Mai mult, terenul de sub ea a fost retrocedat şi primăria a achitat ani buni noilor proprietari câte 3.000 de euro în fiecare lună!
De Diana Speretoiu la 15.03.2023, 10:56- Afacerea de succes pornită de Aura. După 10 ani în corporaţii s-a mutat la sat, unde şi-a schimbat radical viaţa: "Livrăm și în străinătate"
- Săptămâna mega-finalei America Express, de duminică 19 Martie, până duminică 26 Martie. Duminică 20.00, Luni, Marți, Miercuri 20.30 și Duminică 20.00 doar pe Antena 1 și AntenaPLAY.
Plină de fisuri, rugină şi gunoaie. Aşa arată sala de sport din comuna gorjeană Săcelu. Construcţia a fost ridicată în anul 2004, dar a fost prea puţin folosită, iar acum se degradează pe zi ce trece.
Diana Speretoiu, reporter Observator: În timp ce elevii din comună fac orele de educaţie fizică în curtea şcolii, sala de sport din localitate zace în paragină încă de când a fost ridicată. Clădirea a fost realizată în 2004, cu bani de la Guvern, însă se află la marginea unei păduri, la aproape un kilometru distanţă de şcoală.
Gheorghe Dumitrelea, primar Săcelu: Copiii, pentru o oră de sport efectuată aici, ar pierde cel puţin 20 - 30 de minute, pentru că ar fi deplasarea pentru venire la sala şi întoarcere de la sală.
La doi ani după finalizare, terenul de sub clădire a fost retrocedat
- Șase școli în paragină, readuse la viață cu bani europeni. Au fost închise din lipsă de elevi: "S-a ales praful"
- Cinematografelor de stat li s-a tăiat filmul. Drumul de la glorie la decădere: din succesul de altădată a rămas doar o amintire
- ''Este o umbră ce a mai rămas!'' Ceasul Floral, unic în România, ticăie a nepăsare. Imagini dezolante chiar în centrul Timișoarei
Investiţia a costat circa 800.000 de lei şi a fost realizată prin Programul Guvernamental Săli de Sport. La doi ani după finalizare, terenul de sub clădire a fost retrocedat, iar noii proprietari au solicitat Primăriei o chirie de 3.000 de euro pe lună. Banii au fost achitaţi 4 ani, apoi instituţia nu a mai plătit.
Gheorghe Dumitrelea, primar Săcelu: În urma deciziei Curţii de Conturi, mi s-a adus la cunoştinţă că aceste chirii nu sunt plătite. Într-adevăr, va fi o acţiune în instanţă.
Primarul vrea acum să dea în judecată fosta administraţie. Între timp, fostul edil, în prezent viceprimar, spune că nu avea cum să plătească această chirie pentru că el se află pe lista moştenitorilor terenului şi astfel ar fi intrat în conflict de interese.
Florin Jurebie, fost primar Săcelu: În momentul în care s-a făcut acea sală de sport, terenul acela era în litigiu. Sunt a 50-a parte, exact cum v-am spus, ca şi moştenitor.
Reporter: Practic, nici pe mandatul dumneavoastră nu s-a plătit chiria pentru sală, nu?
Florin Jurebie, fost primar Săcelu: Nu, nu. Nici nu puteam să plătesc pentru că ştiţi că chiar intram într-un conflict de interese.
Până acum, în total, Primăria Săcelu a achitat moştenitorilor peste un milion de lei drept chirie pentru sala sporturilor, care nu este nici măcar folosită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!