Antena Meniu Search
x

Video Cât a plătit statul să construiască o sală de sport la marginea unei păduri, în Gorj. Nefolosită cu anii, clădirea a rămas în paragină

Autorităţile dintr-o localitate din Gorj au făcut o sală de sport la marginea pădurii doar pentru că s-a putut, nu pentru că ar fi fost de folos. Neutilizată cu anii şi neîntreţinută, clădirea a rămas în paragină. Mai mult, terenul de sub ea a fost retrocedat şi primăria a achitat ani buni noilor proprietari câte 3.000 de euro în fiecare lună! 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.03.2023, 10:56

Vezi și

Plină de fisuri, rugină şi gunoaie. Aşa arată sala de sport din comuna gorjeană Săcelu. Construcţia a fost ridicată în anul 2004, dar a fost prea puţin folosită, iar acum se degradează pe zi ce trece. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În timp ce elevii din comună fac orele de educaţie fizică în curtea şcolii, sala de sport din localitate zace în paragină încă de când a fost ridicată. Clădirea a fost realizată în 2004, cu bani de la Guvern, însă se află la marginea unei păduri, la aproape un kilometru distanţă de şcoală.

Gheorghe Dumitrelea, primar Săcelu: Copiii, pentru o oră de sport efectuată aici, ar pierde cel puţin 20 - 30 de minute, pentru că ar fi deplasarea pentru venire la sala şi întoarcere de la sală. 

La doi ani după finalizare, terenul de sub clădire a fost retrocedat

Pe acelaşi subiect

Investiţia a costat circa 800.000 de lei şi a fost realizată prin Programul Guvernamental Săli de Sport. La doi ani după finalizare, terenul de sub clădire a fost retrocedat, iar noii proprietari au solicitat Primăriei o chirie de 3.000 de euro pe lună. Banii au fost achitaţi 4 ani, apoi instituţia nu a mai plătit. 

Gheorghe Dumitrelea, primar Săcelu: În urma deciziei Curţii de Conturi, mi s-a adus la cunoştinţă că aceste chirii nu sunt plătite. Într-adevăr, va fi o acţiune în instanţă.

Primarul vrea acum să dea în judecată fosta administraţie. Între timp, fostul edil, în prezent viceprimar, spune că nu avea cum să plătească această chirie pentru că el se află pe lista moştenitorilor terenului şi astfel ar fi intrat în conflict de interese. 

Florin Jurebie, fost primar Săcelu: În momentul în care s-a făcut acea sală de sport, terenul acela era în litigiu. Sunt a 50-a parte, exact cum v-am spus, ca şi moştenitor. 

Reporter: Practic, nici pe mandatul dumneavoastră nu s-a plătit chiria pentru sală, nu?

Florin Jurebie, fost primar Săcelu: Nu, nu. Nici nu puteam să plătesc pentru că ştiţi că chiar intram într-un conflict de interese.

Până acum, în total, Primăria Săcelu a achitat moştenitorilor peste un milion de lei drept chirie pentru sala sporturilor, care nu este nici măcar folosită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cât a plătit statul să construiască o sală de sport la marginea unei păduri, în Gorj. Nefolosită cu anii, clădirea a rămas în paragină