Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât de dăunător este machiajul pe timp de vară. Cu ce să înlocuim fondul de ten, pentru a nu ajunge la afecţiuni grave

Vara, ar trebui să punem sănătatea mai presus de frumuseţe. Doar că, de dragul fotografiei perfecte sau din obişnuinţă, nu renunţăm cu niciun chip la machiaj. Medicii avertizează: fondul de ten şi genele false, în combinaţie cu apa şi căldura pot duce la afecţiuni grave. În plus, în sezonul cald, pielea trebuie lăsată să respire şi protejată: crema cu protecţie UV trebuie aplicată cu sfinţenie! 

de Anaida Glujdea

la 25.06.2024 , 21:11

Machiajul a devenit rutină pentru multe femei şi, de aceea, multora le e imposibil să renunţe la fond de ten şi fard chiar dacă merg la plajă sau la ştrand.

Doar că preţul frumuseţii e, uneori, prea scump. Cele mai frecvente probleme apar la nivelul ochilor.

"Blefarita, aceasta înseamnă o inflamaţie, sau chiar infecţie locală a pleoapei, la nivelul genelor. Primerele sunt cele mai invazive. Ele conţin siliconi sau derivaţi din siliconi invazivi. Putem ajunge la zgârieri ale corneei, sau chiar la conjunctivită", spune Diana Colţa, oftalmolog.

Vezi și

Ce ne recomandă experții

Dermatologii avertizează că tenul încărcat de machiaj se poate inflama la contacul cu apa din piscină sau din cauza caniculei.

"Avem tendinţa să dezvoltăm manifestări de tip acnee cosmetică. Din cauza machiajului pe care îl lăsăm pe tot parcursul zilei, putem să agravăm manifestări precum dermatita atopică şi să dezvoltăm eczeme, mai ales la nivelul pleoapelor", potrivit unui dermatolog. 

Un compromis bun, atunci când nu vrem să renunţăm de tot la produsele cosmetice, e să alegem texturi uşoare şi cu grad înalt de protecţie împotriva razelor UV.

"Mai degrabă alegem în loc de fond de ten, un BB cream sau un CC cream sau un tinted serum, adică produse care sunt de fapt pentru îngrijirea tenului, dar au un pic de culoare care ne va uniformiza tenul", recomandă un make-up artist. 

Protecţia solară trebuie aplicată cu cel puţin 20 de minute înainte de a ieşi din casă, atunci când ştim că plimbarea are loc în razele directe ale soarelui. Atenţie însă, aceasta trebuie reaplicată odată la 2 ore. Aşa că cel mai bine ar fi să o avem mereu la noi.

Specialiştii recomandă înlocuirea produselor cosmetice cu unele noi la fiecare 3 luni, pentru a evita riscul infecţiilor.

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Cât de dăunător este machiajul pe timp de vară. Cu ce să înlocuim fondul de ten, pentru a nu ajunge la afecţiuni grave