Video Cât de toxic a fost aerul după incendiul de la depozitul de deșeuri din București. Șef Garda de Mediu: "Aproape că îmi dau lacrimile după o oră petrecută aici"
Incendiu puternic la unul dintre cele mai mari centre de colectare a deşeurilor din Bucureşti. Flăcări uriaşe au cuprins mai multe containere pline cu gunoaie, iar focul s-a extins şi la clădirea din vecinătate. Zeci de butelii de oxigen puteau sări în aer în orice clipă. Locatarii blocurilor din zonă au fost evacuaţi din apartamente din cauza fumului gros emanat.
Flăcările uriaşe s-au extins în doar câteva momente şi au cuprins zeci de tone de deşeuri din această curte. Incendiul a pornit din zona unde se afla şi centrala termică a centrului REMAT a cuprins iniţial containerele în care erau depozitate deşeuri periculoase, apoi a afectat şi clădirea firmei. Cum depozitul de deşeuri era amplasat între mai multe blocuri de locuinţe, autorităţile au decis evacuarea.
Toxicitatea aerului a fost măsurată, în timpul incendiului
Irinel Precup, ISU Bucureşti-Ilfov: S-a constatat că numai în zona incendiată se depășește concentrația de monoxid de carbon.
Peste 100 de pompieri s-au chinuit mai bine de 4 ore să stingă incendiul cu ajutorul a 19 autospeciale. Câteva zeci de tuburi de oxigen depozitate în halele afectate de incendiu riscau să explodeze în orice moment. Locatarii blocurilor din zonă spun că au trimis autorităţilor nenumnărate reclamaţii privind existenţa centrului REMAT în jurul locuinţelor. Doar că nu s-a luat nicio măsură. Centrul de depozitare a deşeurilor era autorizat.
Octavian Berceanu, șef Garda de Mediu: Aproape că îmi dau lacrimile după o oră petrecută aici.
Pentru oamenii care locuiesc aerul e insuportabil. Ce mă deranjează e că aceste depozite primesc autorizație între blocurile de locuințe.
Cauza incendiului nu este pentru moment cunoscută
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰