Antena Meniu Search
x

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Târgu Mureş le-a respins contestaţiile

Socrii primarului din Baia Mare rămân în arest preventiv după ce Curtea de Apel Târgu Mureş le-a respins contestaţiile la decizia Tribunalului Mureş de la sfârşitul săptămânii trecute. Decizia de luni a magistraţilor este definitivă.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 15:58

Socrii primarului din Baia Mare rămân în arest preventiv
Socrii primarului din Baia Mare rămân în arest preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş au hotărât, luni, să respingă ca nefondate contestaţiile formulate de socrii primarului din Baia Mare la decizia de săptămâna trecută a Tribunalului Mureş prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Decizia instanţei este definitivă. 

Socrii primarului din Baia Mare rămân în arest preventiv

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prinsă în flagrant delict săptămâna trecută, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului, a fost iniţial reţinută pentru  24 de ore. Şi socrul primarului a fost reţinut în acelaşi dosar.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data 09 noiembrie 2023, a doi inculpaţi (soţ şi soţie), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită”, a anunţat, joi, DNA, referitor la cazul socrilor primarului Cherecheş.

Pe acelaşi subiect

Conform anchetatorilor, în 25 octombrie, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, ”inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”. Această “ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

Mita oferită de soacra lui Cătălin Cherecheş

”Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai transmis procurorii. 

În demersurile sale, soacra lui Cherecheş ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea ”rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro, rezultă din comunicatul DNA.

Tribunalul Mureş a hotărât, joi, să admită propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a soacrei primarului din Baia Mare, pentru dare de mită, dar şi a soţului acesteia, pentru complicitate la dare de mită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Târgu Mureş le-a respins contestaţiile