Antena Meniu Search
x

Catinca Nistor, propusă spre revocare din funcţia de director al ICR Londra. Decizia finală va fi luată de Parlament

Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcţia de director al Institutului Cultural Român de la Londra, în urma unui anunţ al preşedintelui ICR, Liviu Jicman. Parlamentul va lua decizia finală în acest caz. Catinca Nistor a devenit cunoscută după ce în spaţiul public au apărut informaţii că statul român îi plăteşte lunar chirie 6.500 de lire pentru un apartament într-o zonă de lux a Londrei. Pe 1 martie, şefa ICR Londra a stârnit noi controverse, după ce instituţia pe care o conduce a organizat un spectacol cu manele, pentru românii din diaspora. 

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 21:08

Vezi și

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a declarat, joi, pentru news.ro, că a propus revocarea din funcţie a directorului ICR de la Londra, Catinca Nistor.

"Am înaintat o propunere de revocare a directorului ICR Londra, Catinca Nistor", a declarat Jicman pentru News.ro.

Pe 1 martie, şefa ICR Londra a cântat într-un spectacol găzduit de instituţia pe care o conduce, la care a fost prezent şi  violoncelistul Andrei Cavassi, stânind numeroase critici în social media.

50.000 de euro, prețul plătit de români pentru luxul Catincăi Nistor în Anglia

Pe acelaşi subiect

Catinca Nistor a devenit cunoscută după ce în spaţiul public au apărut informaţii că statul român îi plăteşte lunar chirie 6,500 de lire pentru un apartament într-o zonă de lux a Londrei. Şefa ICR a refuzat să stea în locuinţa din incinta ICR, pusă la dispoziţie gratuit. După dezvăluiri, în ciuda declaraţiilor ministrului de externe că situaţia va fi rezolvată, contractul nu a putut fi reziliat. Astfel că statul plăteşte în continuare suma exorbitantă.

Catinca Nistor nu a răspuns până la această oră solicitărilor Observator, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii au refuzat să ofere un punct de vedere. În schimb, într-un răspuns pentru Observator, ICR a transmis că urmează să facă o evaluarea calitativă şi cantitativă a evenimentului de la Londra.

În aprilie, numirea lui Nistor la conducerea ICR Londra a fost criticată de USR, care a acuzat că ”PSD şi PNL fac ceea ce ştiu mai bine şi anume să-şi împartă funcţii şi să pună la conducerea instituţiilor oameni total nepregătiţi profesional, strict pe criterii politice”. 

"Ce o recomandă? Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoţian. A fost trimisă în judecată pentru că şi-ar fi atribuit sume de bani necuvenite, ca director interimar al Teatrului Bulandra, funcţie pe care a ocupat-o în mandatul Gabrielei Firea. Întrebată în timpul audierilor care sunt principalele sale obiective pentru acest mandat, a afirmat cu nonşalanţă că deocamdată nu este în măsură să răspundă la întrebare şi că va putea răspunde concret în anul… 2023", arătau atunci reprezentanţii USR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Catinca Nistor, propusă spre revocare din funcţia de director al ICR Londra. Decizia finală va fi luată de Parlament