Antena Meniu Search
x

Video Caz uluitor la o şcoală din Braşov. Un elev de 7 ani îşi bate toţi colegii, iar aceştia nu mai au curaj să vină la ore

Scandal fără precedent la o şcoală din Braşov. Elevii de la o clasă pregătitoare nu au mai intrat la ore de frica unui coleg care îi terorizează. Copii au ajuns acasă cu vânătăi şi răni iar parintii spun ca au fost provocate de un băiat de şapte ani. Cazul este anchetat de poliţie. 

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 21:16

Vezi și

Problemele ar fi început încă din prima zi de şcoală. Cei 30 de copii de la clasa pregătitoare au ajuns rând pe rând acasă cu răni şi le-au povestit părinţilor ororile prin care trec. Un coleg puţin mai mare decât ei, de 7 ani, îi terorizează.

Simona Alexandra, părinte: Acuma, din nou, a fost lovit cu piciorul în spate în zona rinichiului de, săracul copil, chiar a urinat pe el. Şi săracul era în stadiul în care, "Mami, eu nu mai merg la şcoală pentru că m-am săturat să fiu lovit!" În prima seară când s-a întamplat incidentul, copilul meu tresărea si spunea " Nu mă lovi!"

Oana Torh, părinte: Doar a spus acasă. Am fost împins, am fost lovit, mi-a pus piedică, a intrat peste fetiţe în baie, a dat drumul la apă fierbinte când ne spălam pe mâini. 

Părinţii au făcut plângere la directoarea şcolii

Pe acelaşi subiect

Mihaela Nicodim, directoarea şcolii: Am aflat în prima săptămână de şcoală. Au sesizat părinţii acest lucru. Am luat legătura cu doamna învăţătoare care m-a asigurat că în timpul orei nu se întâmplă nimica. 

Simona Vlad, învăţătoare: Copilul va fi însoţit în pauză de consilierul şcolar, face terapie psihopedagocică, lucru care il va ajută să se integreze în colectivul de elevi. El spune că se joacă, că joacă nu ştiu ce joc sau că ar fi vrut nu ştiu care să îi facă ceva.

Andrada Roman, părinte: Fata mea este în maşină, nu vrea să coboare. A zis că nu vrea să intre în clasă."Nu, mami, nu intri în clasă astăzi până nu rezolvăm problema!" Îi este frică.

Mama copilului nu crede acuzaţiile

Mama băiatului nu e convinsă că fiul ei e violent deşi nu e prima dată când se confruntă cu astfel de acuzaţii.

Mama copilului bătăuş: Copilul nu a sărit la bătaie şi nu a snopit în bătaie niciun copil, nu a maltratat pe nimeni. Nu pot să vă zic de unde poate să provină, poate să fie o manifestare a unei frustrări sau probabil atrage atenţia prin acest mod. Pe motivul divorţului, ca şi repercursiune, da, este un motiv al comportamentului lui. 

Valentin Bucur, inspector şcolar: Acest copil este în atenția inspectoratului de un an de zile, copilului i s-a făcut recomandarea, părinților să mai rămână în grădinița un an de zile drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei având peste 7 ani dar probabil ca în primele 3 sapt situația nu a devenit gravă. Acum a devenit gravă.

Copilul primeşte ajutorul unui consilier şcolar

Mihaela Zugravu, Inspector şcolar pentru Învăţământul Primar: Cum este pauză, cum trecea pe lângă un copil şi lovește, atacă sau intră la toalete. Cred că dorește sa atragă atenția, sunt și foşti colegi de grădi. 

Copilul nu va fi mutat la altă şcoală, va fi integrat în clasă cu ajutorul consilierului şcolar. Între timp, poliţia din Braşov s-a autosesizat. 

Daniel Zontea, pdc IPJ Brasov Poliţiştii: Vor fi prezenţi la unitatea de învăţământ în vederea desfăşurării activităţii de informare pentru un climat şcolar sigur. 

În anul şcolar 2021-2022 au fost raportate aproape 10 mii de acte de violenţă în şcoli, potrivit datelor oficiale. În realitate, însă, cazurile ar putea fi mult mai mare, pentru că nu sunt toate  făcute publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Caz uluitor la o şcoală din Braşov. Un elev de 7 ani îşi bate toţi colegii, iar aceştia nu mai au curaj să vină la ore